ГоловнаПослугиФінансування ЖКГРодинам Харківщини повертають відсотки по житлових кредитах

Родинам Харківщини повертають відсотки по житлових кредитах

Держава оплачує відсотки по житлових кредитах близько 170 родинам в Харківській області. Однак, компенсація призначена лише тим сім’ям, котрі укладали договори до 2014 року.

Цього року у Харківській області держава сплачує відсотки за кредитними договорами, укладеними раніше із 173 сім’ями в рамках програми здешевлення вартості іпотеки. Про це повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Зазначається, що на сьогоднішній день 18 сімей вже повністю погасили отримані в рамках програми кредити.

«Нові угоди щодо надання здешевлених іпотечних кредитів з 2014 року не укладаються, оскільки фінансування державних житлових програм було скорочено. Сім’ї ж, які свого часу скористались програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів, мають змогу спокійно погашати взяті на себе кредитні зобов'язання. Вони убезпечені від валютних коливань, позаяк отримували кредити в національній валюті. Самі ж кредити надавались під 16% річних, з яких громадяни сьогодні реально сплачують лише 3%, оскільки решту 13% регулярно сплачує держава. Завдяки спеціально закріпленій нормі в українському законодавстві, видатки на компенсацію відсотків за програмою здешевлення іпотечних кредитів відносяться до захищених видатків Держбюджету України», - йдеться в повідомленні Держмолодьжитла.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, майже сотня правоохоронців Хмельниччини отримали ордери на квартири в обласному центрі. Серед них – 10 учасників антитерористичної операції.

 
Коментарі (0)