ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГІндустріальне будівництво житла розпочнеться з Харкова

Індустріальне будівництво житла розпочнеться з Харкова

Харків стане одним із перших міст, які будуть задіяні у програмі індустріального будівництва житлових будинків.

Перше житло, побудоване індустріальним методом, з'явиться у Харкові. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Харківської міської ради.

За його словами, реалізація програми повинна початися у цьому році. Передбачається, що вона дозволить вийти на будівництво в Україні 30-50 тис. квартир на рік. «Харків буде одним з перших міст, які будуть задіяні у цій програмі. Є домовленості з місцевою владою щодо майданчиків забудови, підведення комунікацій. Зараз йде вибір будівельної технології. Це буде прорив, який повинен вирішити житлову проблему в Україні», - зазначив Олександр Вілкул.

Крім того, Віце-прем'єр-міністр зазначив, що восени буде створено Єдиний державний реєстр громадян, які стоять у черзі на житло і потребують поліпшення житлових умов.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства визначило Харків пілотним містом в реалізації проекту по створенню єдиного реєстру. На вул. Сумської уже виділили спеціальне приміщення, де буде знаходитися сервер для ведення реєстру.

На кінець 2012 року в Харкові було зареєстровано понад 43 тис. чоловік, які потребують поліпшення житлових умов, та стоять на обліку при виконавчому комітеті міської ради та на підприємствах.

 
Коментарі (0)