ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПокрокова стратегія лікування алкоголізму

Покрокова стратегія лікування алкоголізму

Життя у великому місті відрізняється високим темпом життя і великою кількістю стресових ситуацій

Життя у великому місті відрізняється високим темпом життя і великою кількістю стресових ситуацій.

Лікування алкоголізму складається з декількох етапів і вимагає строго індивідуального підходу до пацієнта. Лікування алкоголізму починається з отримання згоди на лікування. Спочатку наші фахівці розповідають пацієнту про методи лікування і можливі ускладнення. Професійною мовою це називається інформовану згоду. Після отримання згоди, лікар, враховуючи фізичний і психологічний стан пацієнта, розробляє індивідуальний курс лікування алкоголізму. Москва не відчуває нестачі в спеціалізованих клініках, але індивідуальний і комплексний підхід до лікування зустрічається ще досить рідко.

Ефективне лікування алкоголізму Львів багато в чому визначається станом хворого, тим, на якій стадії знаходиться його захворювання. Залежно від цього може бути вибрано лікування алкоголізму на дому або в стаціонарі. Крім цього аналіз поведінки хворого дасть зрозуміти, яку методику найкраще застосовувати. Так може бути використаний гіпноз від алкоголізму або ж лікування медикаментозними засобами, за допомогою особливої психотерапії і т.п. лікування алкогольної залежності.

На першій стадії алкоголізму спостерігається дискомфортне відношення до спиртного. Бажання випити не викликає особливого ентузіазму, але і противитися йому немає сил. Також в наявності зміни в поведінці хворого. Він знаходиться в стані постійної психологічної пригніченості. При цьому усвідомлює, що алкоголь починає переважати над іншими життєвими пріоритетами. У цьому випадку лікування запоїв може відбуватися і в домашніх умовах при чіткому дотриманні лікарських рекомендацій. Якщо ж хворий постійно «зриває» курс лікування, то слід застосувати висновок із запою стаціонар в умовах цілодобового контролю медичного персоналу.

Друга стадія алкоголізму спостерігається, якщо хворий вживає спиртне протягом декількох років. Його постійно тягне до алкоголю, при цьому він не вважає, що став алкозалежним. У цій ситуації рекомендується проводити лікування алкоголіків переважно в умовах стаціонару. Або ж відвідати лікаря для кодування від алкоголізму. Тут лікування алкоголізму в домашніх умовах більш важко, виходячи з того, що пацієнт не помічає своєї залежності від згубної пристрасті.

Найскладніше проводити лікування запоїв та алкогольної залежності на третій стадії. Йдеться вже не просто про зловживання спиртним, а про деградацію алкозалежної, як особистості. Він не віддає звіту в своїх діях, його вчинки хаотичні і часто аморальні. Крім цього спостерігається такі фізичні прояви недуги, як порушення мови, ходи. Можуть бути постійні головні болі, сильні судоми, напади, задишка. З такими хворими лікування алкоголізму проводиться досить довго. До того ж лікування алкогольної залежності від спиртного - дуже болючий етап для такого пацієнта. Йому потрібно не тільки інтенсивна психотерапія, а й заходи щодо відновлення фізичного здоров'я.

 
Коментарі (0)