ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа квартири для військових виділили більше мільярда

На квартири для військових виділили більше мільярда

Для забезпечення військових житлом, у держбюджеті на цей рік передбачено більше 1 млрд грн. Крім того, надавати квартири військовослужбовцям планують за новою Концепцією, адже урядовці вважають, що існуюча система неефективна для цих цілей.

Цього року на забезпечення військовослужбовців квартирами в Державному бюджеті передбачено 1,140 млрд грн. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

За його словами, влада повинна зробити все для створення нормальних умов життя військовослужбовців та їхніх родин.

«У 2015 році за першими двома лотами конкурсу щодо закупівлі житла у Житомирі передбачається придбати 65 квартир військовослужбовцям. До прикладу, у 2013 році житло отримали лише 365 сімей по всій Україні», - додав Геннадій Зубко.

Крім того, Міністр наголосив, що теперішня система неефективна і не взмозі вирішити житлові проблеми військовослужбовців. Тож, Міноборони разом з Мінрегіоном розробило Концепцію реформування забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України, яка розроблена із врахуванням відповідного досвіду країн НАТО.

«Мета цієї нової Концепції – забезпечити житлом як військовослужбовців, звільнених із військової служби, так і службовим житлом тих, хто сьогодні несе службу», - зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Криму кажуть, що росіяни купили на півострові понад 10 тисяч квартир за рік. Представники окупантської влади вважають, що економічні процеси в Криму цілком активні.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)