ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДивовижне Закарпаття - відпочинок на будь-який смак

Дивовижне Закарпаття - відпочинок на будь-який смак

Чудова природа Закарпаття змусить Вас закохатися в ці краї. Гори, доли, пасовища, гаї та ліси змінюють одне одного на усьому шляху пересування

Чудова природа Закарпаття змусить Вас закохатися в ці краї. Гори, доли, пасовища, гаї та ліси змінюють одне одного на усьому шляху пересування. Тут знайдеться цікавеньке для любителів активного відпочинку на гірськолижних курортах, або тих, хто мріє про екскурсії Закарпаття лісовими стежками. Також є безліч варіантів для романтичного відокремленого відпочинку парою або сім’єю. Залежно від уподобань кожного клієнта, сайт Tourinform.org.ua допоможе скласти найкращий маршрут Вашої чудової подорожі, з можливістю відвідати одразу декілька цікавих міст.

Гуцульський колорит та неймовірна природа Закарпаття

Можемо почати із самого серця Карпат, Гуцульської республіки Ясіня. Зацікавляться таким дозвіллям любителі пішохідних екскурсій. Гірські річки Чорна Тиса та Лазещина кличуть помилуватися мальовничими ущелинами, вдихнути прохолодне гірське повітря хребтів Говерли, Петросу та Близнюка. Ця місцевість надихає художніми краєвидами гори Костирівки, загадковістю Лінїі Арпада, що приховує в собі історичні таємниці сивої давнини. Струківська дерев’яна церква та Петропавлівська церква подарують відчуття умиротворення та можливість побачити на власні очі найбільш яскраві пам’ятники народної архітектури Гуцульщини. Доречи, чому саме селище Ясіня «Серце Карпат»? – Бо саме місце, де розташоване це селище, з космосу має вигляд серця, що складене з хребтів трьох Українських Карпат:

  • Чорногорського;
  • Свидовецького;
  • Горгани.

 

Тут туристів зустрічають справжні гуцульські музики, що вдягнені в національні костюми. А багатий стіл запрошує гостей на частування стравами місцевої кухні та дегустації чудового медового глінтвейну, наливок тощо.

Відомий всьому світові гірськолижний курорт Буковель

Курорт знаходиться всього за 12 кілометри від Ясіні. Шлях лежить через зелений Яблуницький перевал. Буковель – осередок комфортного відпочинку та активного дозвілля. Окрім звичного катання на лижах, ковзанах та сноубордах, тут розповсюджений відпочинок на воді. В Буковелі безліч водних розважальних комплексів, саун та гарячих басейнів просто неба. Наявні дитячі розваги та атракціони. Відпочинок Закарпаття обов’язково містить в собі відвідування колоритних колиб та ресторанів з українською кухнею. Окрім самих відомих розваг, тут можна скористатися послугами самої довгої тролеї України, відвідати траси для снігоходів, квадроциклів, сноутюбінгу та взяти участь у прогулянці у собачих упряжках. Якщо Ви справжній шибайголова, обов’язково відвідайте екстремальний атракціон «REVERSE» та роуп-джампінг. Щоб в Буковелі ніхто не розгубився, існують анонси подій, до яких бажано прислухатися.

Драгобрат – одне з найкрасивіших місць Закарпаття

Цей гірськолижний курорт розташований на висоті 1400 метрів над рівнем моря, на стику гірських пагорбів та високогірних полонин. Тут поєднаний активний відпочинок та чудова атмосфера романтики. Дуже гарна природа захоплює подих. Інфраструктура щодо розваг, не така розвинена, як у Буковелі, але через те, в Драгобраті дещо спокійніше. До того ж тут можна знайти варіанти проживання з більш демократичною вартістю.

Не лижами єдиними багате Закарпаття. Ворохта

Ворохта теж розглядається як гірськолижний курорт, але останнім часом, вона набула статусу кліматичного та культурного курорту Закарпаття. Розташована Ворохта в долині ріки Прут, на території Карпатського Національного заповідника. У туристів є можливість наживо побачити відомі кам’яні мости, що були зведені Австро-Угорською імперією. Тут колись була залізна дорога. Також, тут можете прокататися на крісельному підйомнику та взяти участь у піших прогулянках до полонини та по горах.

Верховина – історія, культура та гуцульський колорит

У Верховині можна відвідати інтерактивні музеї:

  • гуцульської магії;
  • сироваріння «Хата-Стая»;
  • музичних інструментів Романа Кумлика.

Тут сама природа розповість Вам про гуцульську культуру та історію.

Ліси, доли та спокій Буковинських Карпат

В Закарпатті зараз розвивається такий напрямок відпочинку, як еко-туризм. Тут передбачений тихий відпочинок вдалині від чужих очей. Ці казкові куточки природи дарують насолоду умиротвореною атмосферою та простором. Котеджі знаходяться на гірських пагорбах Буковинських Карпат, оточені віковими ялинами. Тільки співи птахів порушуватимуть тишу. Тут наявне харчування та все необхідне обслуговування, щоб Ви ні про що не турбувалися. Це найкращий відпочинок для родин з маленькими дітьми. Тут вони якнайдалі від мегаполісів та промислового виробництва, зможуть дихати свіжим повітрям та харчуватися екологічно-чистою їжею. Бо такі курорти найчастіше розташовані більш ніж в 100 км від найближчого виробництва. Еко-відпочинок – це можливість покращити здоров’я без ліків та лікарів. Недарма ж кажуть, що «в Карпатах самі гори лікують душу та тіло».

Оздоровчі комплекси Закарпаття

Не можна залишити без уваги такі сервіси, як оздоровлення та лікування, що досить розвинені в Закарпатті. Вони дуже ефективні завдяки чистому повітрю, чудовій природі та наявності додаткових сервісів та послуг. Тут мається безліч санаторіїв та здравниць. Хочеться зупинитися на такому корисному ресурсі Закарпаття, як термальні води. Ці природні води під тиском вириваються на поверхню землі. Перед цим, вони проходять шлях через розлами земної кори до надр, нагріваються та збагачуються мінералами. Через це, набувають корисних властивостей. Можна виділити декілька населених пунктів, де цей напрямок розвивається :

  • с. Берегово;
  • с. Косонь;
  • с. Лумшори;
  • с. Барвинок;
  • с. Велятино;
  • м. Виноградов.

та інші. Відвідувачі оздоровчих комплексів мають можливість взяти абонемент на декілька часів або на цілий день. Ціни цілком прийнятні. Крім того, діти мають суттєву знижку. За більш детальною інформацією Ви можете звернутися до менеджерів туристично інформаційного центру Турінформ.

 

 
Коментарі (0)