ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯк почистити ортопедичний матрац в домашніх умовах

Як почистити ортопедичний матрац в домашніх умовах

Матрац є одним із основних елементів постільної білизни. Ніч за вночі, а іноді і вдень ми використовуємо функціональну підкладку для сну, щоб відпочити

Матрац є одним із основних елементів постільної білизни. Ніч за вночі, а іноді і вдень ми використовуємо функціональну підкладку для сну, щоб відпочити. При цьому матрац піддається певним навантаженням, і неминуче відбувається його забруднення. Щоб почуватися комфортно в ліжку і довго насолоджуватися матрацом, важливим є гарний догляд і чистка спального місця. В інтернет-магазині «МатроЛюкс» представлені найкращі ортопедичні матраци у Києві.

З яких частин виготовлено матрац?

Щоб виконати правильне очищення спального місця, слід заздалегідь вивчити його будову та особливості.

Матраци, як правило, складаються з двох основних компонентів:

  • Ядро чи сердечник. Може бути виготовлений з різних матеріалів. Переважають гелеві пінопластові матеріали, які мають вирішальне значення для його характеристик та пропонованої функціональності. За матеріалом сердечника можна розрізнити пружинні, пінополістирольні, латексні, гелеві матраци. В останні роки стає затребуваним натуральний матеріал, наприклад, капок, кінський волос або кокосовий горіх. Існують також моделі матраців, у яких ядро ​​складається з кількох шарів та з різних матеріалів.
  • Чохол. Може бути знімним і миючимся. Впливає на його характеристики та функції. Він повинен бути адаптований до ядра матраца за матеріалом, обладнанням та виконанням. Матраци можуть бути оснащені щільно зшитими або чохлами, що знімаються, що має важливе значення для очищення.
  • Оббивка. Є важливою частиною матраца. Може бути компонентом сердечника та покриття. Зазвичай нетканий матеріал оббивки. Наноситься безпосередньо на сердечник матраца або стьобається з оббивкою. Вона матраца повинна бути еластичною, волого- і повітропроникною, а також володіти теплорегулюючими властивостями. Для пружинних матраців оббивка призначена для укриття сталевих пружин.

Рекомендації щодо очищення ортопедичних матраців

Як і якими засобами можна правильно чистити матраци? Всі вироби піддаються чималому навантаженню та «забрудненню» рідинами організму. Матрац є одним із місць у спальні, де пилові кліщі почуваються надзвичайно комфортно і, відповідно, зустрічаються у великій кількості. Тим не менш, з відповідними заходами захисту, хорошим доглядом і регулярним чищенням матраца можна істотно скоротити їх чисельність, що особливо важливо для благополуччя людей, які страждають на алергію.

5 советов как почистить матрас от старых пятен | Блог Comfy

Прання чохла на матраці

Якщо на матраці є знімний чохол, який можна прати, його можна легко знімати стільки разів, скільки потрібно. Як точно доглядати текстильний матеріал чохла вказано на етикетці виробу.

Основні поради щодо догляду за чохлом:

  1. Прання – допустимі температурні показники зазначаються у градусах Цельсія. При необхідності виробник повідомляє про використання щадних режимів.
  2. Відбілювання – деякі чохли можна відбілювати, використовуючи засоби, що містять хлор. Є також вироби, для догляду за якими допустимо виключно кисневий відбілювач.
  3. Глажка – для відновлення зовнішнього вигляду виробу після прання можна використовувати відпарювач або праску. Але не весь матеріал може бути схильний до впливу високих температур.

Якщо ширина матраца становить від 140 см і більше або чохол виготовлений із досить щільного матеріалу, це призводить до більшої ваги (особливо у вологому стані). З цієї причини прання у звичайній побутовій пральній машині не рекомендується. У цьому випадку бажано відвідати пральню самообслуговування, де є машини з більш високою місткістю. Також можна віднести виріб у хімчистку.

Додаткові рекомендації щодо догляду

Зверніть увагу на наступні моменти при догляді за ортопедичними матрацами:

  1. З гігієнічної точки зору прання при 90°C і 95°C відповідно чохла для матраца не потрібно, тому що при температурі 60°C всі шкідливі організми гарантовано знищуються.
  2. При покупці нового матраца зверніть увагу на наявність чохла, що знімається і миється.

Як страждає алергією, при новій покупці матраца ви повинні не тільки приділяти увагу знімній оббивці, що й миється, але і віддавати перевагу моделі, яка забезпечує додатковий захист від кліщів завдяки спеціальній тканині.

В інтернет-магазині MatroLuxe найкращі ціни на ортопедичні матраци в Україні. У каталозі представлено великий асортимент продукції різних моделей від виробника. Усі позиції мають докладний опис параметрів. При необхідності ми допоможемо зробити правильний вибір виробу та надамо рекомендації щодо догляду.

 

 
Коментарі (0)