ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Укртрансгаз» відзвітував про вересневу закачку газу

«Укртрансгаз» відзвітував про вересневу закачку газу

Оператор вітчизняної ГТС відзвітував про обсяги закачки природного газу у цьому місяці. Згідно з даними, за вересень українські газосховища поповнили на 0,8 млрд кубометрів «блакитного» палива. Крім того, Україна отримала збільшену заявку на транзит газу

З початку цього місяця у вітчизняні підземні сховища газу було закачано 800 млн куб. м палива. Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

«Як повідомляє Центральний диспетчерський департамент оператора вітчизняної газотранспортної системи, станом на сьогоднішній ранок в українських сховищах зберігається 15,3 млрд. куб. м природного газу, а добовий режим закачування складає 38,7 млн. куб. м», - зазначається у повідомленні.

Всього у поточному році у вітчизняні ПСГ було закачано 7,7 млрд. куб. м природного газу.

Зауважимо, що за серпень газосховища поповнились на 1,503 млрд кубометрів «блакитного» палива.

Крім того, сьогодні Україна отримала заявку від Європи на транзит газу в режимі 202,8 млн куб. м. Такі дані на свій сторінці у Facebook оприлюднив керівник прес-служби «Укртрансгазу» Максим Білявський.

«Транспортування газу для споживачів Європи здійснюється згідно поданих заявок своєчасно та в повному обсязі в режимі 189,9 млн. куб. м на добу. На сьогодні попередньою заявкою передбачено транспортування 202,8 млн. куб. м», - написав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що готовий нести відповідальність за підвищення тарифів на газ для населення. Окрім того, чиновник пообіцяв звітувати перед громадськістю щодо цін на паливо.

 
Коментарі (0)