ГоловнаПослугиФінансування ЖКГУкраїна «нарощує» потреби у вугіллі

Україна «нарощує» потреби у вугіллі

У Кабміні порахували: Україні до 1 жовтня потрібно накопичити 3,2 мільйона тонн вугілля всіх марок. Раніше чиновники казали про 2,5 мільйона тонн твердого палива.

Україні потрібно до 1 жовтня накопичити 3,2 млн т вугілля всіх марок, з яких 1,4 млн т вугілля газової групи та 1,8 млн т антрациту. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Віце-прем’єр-міністра Валерія Вощевського.

«Україні треба всіма можливими засобами забезпечити накопичення обсягів вугілля на складах ТЕС, необхідних для сталого проходження нового опалювального сезону», – зазначили у прес-службі.
 
Як зазначається, за добу із зони АТО можна вивезти близько 72 тис. т вугілля.
 
«Окремо розглядалося питання щодо доопрацювання прогнозного балансу електроенергії, палива та витрат генеруючих компаній теплових електростанцій. Зокрема, у чинному на сьогодні варіанті документа (затвердженого 22 травня) прогнозується падіння споживання електроенергії в IV кварталі 2015 року на 11% порівняно із аналогічним періодом минулого року (без урахування зони АТО). Водночас Мінекономрозвитку прогнозує зростання ВВП на 0,4% у зазначений період», – йдеться в повідомлені.
 
У зв’язку з цим Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Міненерговугілля, Мінекономрозвитку та НКРЕКП актуалізувати прогнозний баланс із врахуванням цих даних. Остаточний варіант документа має бути підготовлений до 10 вересня цього року.
 
Нагадаємо, раніше у Кабміні говорили, що Україні потрібно накопичити  2,5-3 млн т вугільної продукції.

 

 
Коментарі (0)