ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКиївські багатоповерхівки поповнюються теплолічильниками

Київські багатоповерхівки поповнюються теплолічильниками

«Київенерго» продовжує встановлювати прилади обліку теплоенергії в столичних багатоповерхівках. Лічильники з’являються в будинках різних районів міста. Проте, на заваді встановленню вузлів обліку стає санітарний стан підвальних приміщень.

Працівники «Київенерго» встановили понад 1120  вузлів обліку теплоенергії в різних районах столиці в рамках реалізації інвестиційної програми 2015 року. До кінця серпня заплановано довести кількість встановлених вузлів до 2 тис., на що спрямовано майже 120 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії.

Нагадаємо, цього року в Києві з метою підвищення енергоефективності житлового фонду розпочато реалізацію масштабної програми зі встановлення приладів обліку теплоенергії, згідно якій 2 тис. лічильників місто отримує від «Київенерго» та 1 тис. – від мерії.
 
«Під час реалізації програми «Київенерго» обстежило 470 підвалів житлових будинків, де заплановане встановлення вузлів обліку теплової енергії. Виявилось, що 428 не готові до встановлення лічильників та їх подальшої експлуатації. Зокрема, йдеться про незадовільний санітарний стан підвальних приміщень та відсутність елементарних обмежень для доступу сторонніх осіб», – йдеться в повідомленні.
 
Відповідно до інформації прес-служби, вартість встановлення одного вузла обліку становить 50-70 тис. грн. 
 
«Це обладнання відомих європейських виробників Multical, Shark, Axis, Landis&Gyr. Встановлюючи лічильники, «Київенерго» наполягає на необхідності посилення заходів зі збереження обладнання. При отриманні актів готовності будинків до опалювального сезону обов'язковою умовою є укладення балансоутримувачем будинку угоди про збереження вузлів обліку», – повідомили в «Київенерго».
 
На підприємстві додали, що компанія звернулася до заступника голови КМДА Петра Пантелеєва з проханням забезпечити контроль за належним рівнем підготовки підвалів будинків для встановлення лічильників. До початку опалювального сезону ЖЕО, ЖБК, ОСББ мають укласти з «Київенерго» угоди про збереження вузлів обліку та обладнати підвали гратами та замками.
 
«Встановлення вузлів обліку в житловому фонді столиці – надзвичайно важливо як для киян, так і енергопостачальної компанії. На виконання цієї програми спрямовані величезні зусилля й кошти «Київенерго». Кияни отримують прозорий облік використаної теплоенергії та можливість її раціонального споживання. Прикро, що через недбальство деяких ЖЕО мешканці столиці до початку опалювального сезону можуть залишитись без обліку. Більш того, нами вже зафіксовано кілька випадків вандалізму та крадіжок коштовного обладнання», – зазначив директор СПВ «Київські теплові мережі» Євген Глушак.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українці скаржаться на «несподівані» борги за світло. Однак, половина з них і не знає, що для проведення коректних розрахунків потрібно з енергопостачальником проводити звірку взаєморозрахунків. Найчастіше це і є причиною непорозумінь.
 
Катерина Білоус
 
Коментарі (0)