ГоловнаНовини ЖКГТранспортКартка киянина діятиме в транспорті, медицині та ЖКП

Картка киянина діятиме в транспорті, медицині та ЖКП

З метою раціонального використання бюджетних коштів у Києві впровадять реєстрацію поїздок у наземному громадському транспорті пільгових категорій громадян за допомогою картки киянина

З метою раціонального використання бюджетних коштів у Києві впровадять реєстрацію поїздок у наземному громадському транспорті пільгових категорій громадян за допомогою картки киянина.

 «Сьогодні картка киянина – додатковий інструмент обліку пільговиків з правом безкоштовного проїзду. Зазначу, що Київ – єдине місто України, що передбачає кошти на відшкодування пільгового проїзду. Особи, які мають «Карту киянина», в обов’язковому порядку повинні обліковувались у наземному громадському транспорті за допомогою валідаторів», – наголосив Максим Бученко, заступник директора департаменту соціальної політики КМДА під час прес-конференції у Києві 29 січня. 

«Відтепер пільговикам необхідно «зареєструвати» поїздку, просто приклавши картку до валідатора. Причому гроші з картки не знімаються. Така система обліку не є якимось нововведенням, оскільки успішно діє в метро. Ми очікуємо зменшення відшкодувань з місцевого бюджету, відшкодування відбуватиметься за фактом «проходів» пільговиків і таким чином зможемо відшкодовувати кошти перевізникам», – додає Бученко.

Нагадаємо, міськрада надає право безкоштовного проїзду киянам, серед яких: люди, які мають особливі заслуги перед батьківщиною, в тому числі – особливі трудові заслуги, непрацюючі городяни, які доглядають за інвалідами 1 групи і пенсіонерами, які старше 80 років, учасники ООС, учасники війни, які не входять у категорію пенсіонерів, люди, на яких поширюється дія закону про статус ветеранів війни, і багатодітні батьки, у яких троє і більше дітей. Також право на безкоштовний проїзд мають школярі. До пільгових категорій входять і пенсіонери, які також зможуть скористатися проїздом за «Карткою киянина».

Цікаво, що у 2019 році «Картка киянина» буде транспортною, комунальною і медичною, тобто відтепер стане муніципальною (раніше була соціальною). Карткою можна буде здійснювати безготівкові платежі і знімати з її допомогою готівку. Вона також надаватиме знижки в аптеках і торгово-сервісних підприємствах. Для отримання картки киянина пільговикам необхідно звернутись до будь-якого відділення «Ощадбанку». Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та документ, який підтверджує статус пільговика. Карта оформлюється та видається пільговикам в установленому порядку впродовж 7-14 днів.

 

 
Коментарі (0)