ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Картку киянина» можуть скасувати

«Картку киянина» можуть скасувати

Карту киянина» ініціативно розробила одна комп'ютерна фірма, надала їй все програмне забезпечення

«Карту киянина» ініціативно розробила одна комп'ютерна фірма, надала їй все програмне забезпечення, але київська влада на чолі з мером Кличко фактично її «кинула».

Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Крім того, влада не розплатилася з ними і заборгувала чималу суму за цю так звану« карту ». При цьому, вона монопльно мала обслужіватья в «Ощадбанку», хоча, як ми знаємо, цей банк навішував на пенсіонерів купу додаткових вимог - вони повинні були переводити свої пенсії на рахунки «Ощадбанку», оплачувати купу додаткових страхових виплат і так далі. Зараз же, через ці скандали, в КМДА вирішили закрити цю тему », - зазначив експерт.

Хоча, за його словами, сама по собі тема соціальної картки є дуже правильною, коли пенсіонер або людина з малозабезпеченої сім'ї маючи таку картку може користуватися пільгами і соціальною допомогою.

«До речі, в Сполучених Штатах вже давно існує так звана соціальна карта громадянина США, там громадянин може не мати паспорт, але картку мати зобов'язаний. Це дуже зручно, як громадянам, так і з іншого боку - державі, яка може контролювати витрати на соціальні програми, щоб не було шахрайства та корупційних схем. В цілому, сама по собі ідея правильна, але в умовах наших київських бюрократів, вона як завжди стала нікому не потрібною, абсурдною і бюрократичною, тому в КМДА і хочуть відмовитися від цієї системи пільг, щоб заробити нових картках чергові мільйони доларів. Адже, за ці картки кияни платять зі своїх кишень, виплачуючи податки », - уклав А. Павловський.

Як повідомлялося, київська влада не мають наміру продовжувати договори з підрядниками, які беруть участь в обслуговуванні "Карт киянина", а саму програму закриють в кінці 2018 року.

 

 
Коментарі (0)