ГоловнаНовини ЖКГТранспортКерченський міст вже побудували наполовину

Керченський міст вже побудували наполовину

Готовність основних конструктивів автодорожньої частини Кримського моста досягає 70%. З урахуванням конструктивів залізничної частини проект впевнено подолав «екватор».

Готовність основних конструктивів автодорожньої частини Кримського моста досягає 70%. З урахуванням конструктивів залізничної частини проект впевнено подолав «екватор».

Про це замовника будівництва транспортного переходу ФКУ «упрдор« Тамань »повідомив в ході Четвертого Кримського транспортного форуму, - повідомляє прес-служба Упродор Тамань, - передає Керчь.ФМ

«Якщо говорити про автодорожньої частини, то середнє виконання можна оцінити в 70%. Наприклад, по пальових фундаментів автодорожніх опор виконання 98%, залишилося занурити близько 50 трубосвай. По опорах - трохи більше 80%, ще належить сформувати 45 штук - і всі вони високі, морські. За прогонових будов - близько 60% від проекту змонтовано, плита проїжджої частини - майже 40%, - розповів Новіков. - Підкреслю, 70% - саме готовність основних конструктивів. До відкриття руху по мосту в грудні 2018 роки роботи ще належить зробити чимало ».

Зараз будівельники ведуть підготовку до початку робіт по формуванню дорожнього покриття. Затверджено рецепти асфальтобетонних сумішей. Склади підбиралися і розраховувалися в строительной лаборатории. Пробні зразки асфальтобетону випробовувалися на фізико-механічні показники, стійкість до колієутворення, втомну міцність.

За повідомленням прес-служби, асфальтобетон для Кримського моста буде готуватися із застосуванням модифікованого полімерними добавками бітуму і містити виключно кубовидний щебінь вузьких фракцій. Оптимальний склад суміші і висока ступінь ущільнення гарантують міцність, довговічність і водостійкість покриття.

Мостозагін, які виконали фронт робіт на автодорожньої частини, поступово переходять на аналогічні ділянки залізничної частини Кримського моста.

«Будівництво вийшла на пікову потужність. Задіяно близько 1500 різних технічних засобів, в тому числі понад 100 кранів різної вантажопідйомності. На об'єкті працює понад 8000 будівельників і 1500 інженерно-технічних працівників. Кримський міст, до речі, будує майже 600 кримчан - один з найвищих показників з урахуванням того, що в проекті беруть участь жителі з різних регіонів Росії », - зазначив начальник ФКУ упрдор« Тамань »Роман Новіков.

Будівництво ведеться відповідно до затвердженого графіка. Рух автомобілів по Кримському мосту буде відкрито в грудні 2018 року, поїздів - в грудні 2019 року.

 

 
Коментарі (0)