ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКерівництво «Запоріжгазу» відрапортувало за зимові відключення

Керівництво «Запоріжгазу» відрапортувало за зимові відключення

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зазначив, що наразі головне питання – це забезпечення безпечного газопостачання.

З початку року в області зафіксовано два випадки часткового відключення територій від газопостачання.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Запорізької міськради.

Протягом зимового сезону 2011-2012 років область була забезпечена безперебійним газопостачанням. За цей час сталося два випадки часткового відключення територій від газопостачання, наслідки яких були оперативно ліквідовані, постраждалих  не було.

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ «Запоріжгаз» Дмитро Нікіфоров у ході апаратної наради в облдержадміністрації.

«Через різке зниження температури на території області завчасно була проведена робота з підвищення тиску газу на всі газорозподільні станції, що забезпечило безаварійне газопостачання області та відсутність скарг споживачів на недостатність газу. Для забезпечення постійного під’їзду аварійних та експлуатаційних бригад до пунктів регулювання тиску газу ми щодня моніторили метеоумови та стан доріг», - повідомив Дмитро Нікіфоров.

За словами посадовця, протягом цього періоду в засобах масової інформації проводилась постійна роз’яснювальна робота щодо безпечного використання газу з метою запобігання нещасних випадків.

З початку року в області сталося два випадки часткового відключення населених пунктів від газопостачання.

Що  стосується розрахунків споживачів за спожитий газ, ситуація залишається складною. Борг населення станом на 15 березня становить 171,1 млн грн, його зростання зумовлено значним зниженням температури у січні-лютому поточного року. Борг бюджетних організацій складає 9,6 млн грн., найбільший боржник – обласна клінічна дитяча лікарня, заборгованість якої складає 900 тис.грн.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зазначив, що наразі головне питання – це забезпечення безпечного газопостачання.

« Найбільше мене хвилює питання безпеки. На жаль, у багатьох будинках живуть люди, які ведуть асоціальний спосіб життя, і нерідко вони використовують газ не за призначенням, створюючи небезпечну ситуацію. Крім того, знаю з власного досвіду, що люди, потрапляючи у критичну ситуацію, рогублюються та забувають навіть прості номери екстреної допомоги. Тому потрібно на кожному під’їзді встановити табличку з написом про те, що при витоку газу слід дзвонити на номер «104», - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також очільник області звернув увагу учасників наради на те, що багато людей зараз переходять на автономне опалення, найчастіше – у невеликих містах, і на це теж варто звернути особливу увагу.

Олександр Пеклушенко доручив начальнику Державної інспекції промислової безпеки та охорони здоров’я у гірничій промисловості та на об’єктах підвищеної небезпеки територіального управління Держгірськпромнагляду в Запорізькій області Віктору Назаренку якнайчастіше проводити перевірки, інформувати населення, проводити виїзні збори з населенням. Також він пообіцяв, що обласна влада допоможе з поширенням усієї необхідної  інформації в ЗМІ. 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)