ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКерівникам підприємств-боржників заборонять виїзд за кордон - Мінфін

Керівникам підприємств-боржників заборонять виїзд за кордон - Мінфін

Сергій Марченко міністр фінансів, представив проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень». Кабінет міністрів схвалив законопроект.
На вчорашньому засіданні Кабінету міністрів, Сергій Марченко міністр фінансів, представив проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень». Кабінет міністрів схвалив законопроект, про це повідомляє пресслужба Кабміну.
 
За словами Сергія Марченка, прийняття акта дозволить отримати додаткові річні надходження до бюджету понад 60 млрд грн. В тому числі, за рахунок:
 
Приведення абсолютних значень розмірів ставок податків відповідно до фактичним рівнем макропоказників;
 
«Передбачається застосування індексу споживчих цін до ставок акцизного податку на алкогольні напої та окремих ставок екологічного податку, рентної плати за користування радіочастотним ресурсом, а також індексу цін виробників промислової продукції до ставок рентної плати за спеціальне використання води і лісових ресурсів», - зазначив Марченко.
 
Підвищення ефективності рентних платежів з видобутку корисних копалин і акцизного податку;
 
«Передбачається знищення схеми ухилення від сплати акцизного податку з тютюнових виробів шляхом того, щоб унеможливити накопичення перед підвищенням ставок економічно необґрунтованих обсягів товарних запасів», - додав міністр.
 
Включення до переліку підстав для проведення перевірок факту отримання інформації про порушення законодавства щодо обігу пального;
 
Протидія «скрутки», неповернення валютної виручки та боротьба з неврахованих використанням землі і тіньовим оборотом сільгосппродукції.
 
Підвищення повноти сплати податків та ефективності адміністрування податкового боргу.
 
«Передбачається забезпечення джерела погашення податкового боргу протягом адміністративного або судового оскарження причин виникнення такого боргу.
 
Обмеження на підставі рішення суду права виїзду за кордон керівника підприємства-боржника до повного погашення податкового боргу.
 

Стягнення без звернення до суду податкового боргу, який виник в результаті несплати самостійно задекларованих платником податків сум податкових зобов'язань», - підкреслив Сергій Марченко. 

 
Коментарі (0)