ГоловнаНовини ЖКГТранспортКМДА має намір підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті

КМДА має намір підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті

Київська міська державна адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті: до чотирьох гривень – в наземному транспорті до п'яти гривень – у метрополітені.
Київська міська державна адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті: до чотирьох гривень – в наземному транспорті до п'яти гривень – у метрополітені. Про це йдеться в проекті розпорядження КМДА "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху", опублікованому на сайті київської міськадміністрації:
 
1) Встановити вартість разового квитка на перевезення міською електричкою, яка працює у звичайному режимі руху, у розмірі 5,00 грн.
 
2) Встановити вартість єдиного разового проїзного квитка на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або у автобусах № 59, 60, 61, які працюють у звичайному режимі руху на маршрутах загального користування, у розмірі 7,00 грн.
 
3) Встановити заставну вартість пластикової безконтактної картки в розмірі 12,00 грн.
 
4) Кількість поїздок, яка може бути одноразово придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50 одиниць. Загальна кількість поїздок, яка може бути придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 100 одиниць.
 
5) Термін дії пластикової безконтактної картки становить 6 місяців з дати придбання або останнього поповнення незалежно від кількості невикористаних поїздок. При цьому вартість невикористаних поїздок, що залишилися на пластиковій безконтактній картці, термін дії якої закінчився, не повертається.
 
6) Проїзд пільгових категорій громадян здійснюється відповідно до вимог законодавства України.
 
7) Встановити тарифи на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті - метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері, який працює у звичайному режимі руху:
 
 
Розпорядження вступить в силу 15 липня.
 
Зараз у Києві тариф на проїзд в метро становить 4 грн, а в автобусах-тролейбусах і трамваях — 3 грн. Востаннє вартість проїзду у комунальному транспорті підвищували в лютому 2015 року. 
 
Коментарі (0)