ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Харківгаз» планує встановити близько 230 будинкових лічильників газу

«Харківгаз» планує встановити близько 230 будинкових лічильників газу

В цьому році у «Харківгазі» мають намір встановити близько 230 будинкових лічильників газу в області.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії, передає РБК-Україна.

Зокрема, у повідомленні зазначається, що в 2016 році ПАТ «Харківгаз» встановив в Харківській області 340 будинкових лічильників для споживачів багатоповерхівок з однією газовою плитою. У 2017 році компанія планує встановити ще 230 таких приладів. 

У прес-службі підкреслюють, що якщо мешканці будинку не згодні на встановлення будинкових лічильників за рахунок газової компанії, але планують надалі використовувати газ, їм необхідно протягом поточного року встановити лічильники за свій або бюджетний рахунок. Для цього споживач може самостійно вибрати будь-яку організацію, яка має відповідий державний дозвіл.

«Якщо в будинку газові плити використовуються для опалення житла, несанкціоновано встановлюється додаткове газове обладнання, відсутнє в проектах, має місце незаконна підприємницька діяльність, у таких будинках лічильник буде фіксувати більший обсяг газу, ніж діючі норми споживання. І це не пов'язано з роботою лічильника, а залежить від споживачів», - зазначив комерційний директор ПАТ «Харківгаз» Юрій Маслюк.

Нагадаємо,  ПАТ «Закарпатгаз» розпочне лінформувати клієнтів про обсяг спожитого газу в енергетичних одиницях.

Зокрема,  споживачі Закарпатської області дізнаються, скільки енергії виділяє блакитне паливо при спаленні певного об’єму та зможуть порівняти ефективність його використання поряд з іншими видами енергоносіїв.

Як повідомлялося раніше, «Закарпатгаз» забезпечив облік газу майже у всіх споживачів області.

Зокрема, за рівнем оснащення житлового фонду лічильниками газу Закарпаття посідає одне перших місць серед областей України. Впродовж 2016 року індивідуальними приладами обліку, на суму понад 4,2 мільйонів гривень, було додатково забезпечено ще майже 2,5 тисячі закарпатців

 

 
Коментарі (0)