ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Харківгаз збут» повернув до держбюджету понад 173 млн грн

«Харківгаз збут» повернув до держбюджету понад 173 млн грн

ТОВ «Харківгаз збут» станом на 1 червня повернуло до держбюджету 173,6 млн грн невикористаних субсидій на газ.

ТОВ «Харківгаз збут» станом на 1 червня повернуло до держбюджету 173,6 млн грн невикористаних субсидій на газ. 

Таким чином 71 тис. субсидіантів, що економно використовують паливо, можуть звернутися в Управління соціального захисту для монетизації частини заощаджень.

Про це йдеться у повідомленні «РБК-України» з посиланням на  прес-службу компанії.

 «Є кілька причин, чому після закінчення опалювального сезону жителі регіону - субсідианти мають борги за газ. І щоб надалі отримати паливо в безперебійному режимі, таким споживачам необхідно у термін, зазначений у платіжці - сплатить заборгованість», - зазначила начальник відділу розрахунків компанії Тетяна Харченко.

З деталізованою інформацією щодо розрахунку суми невикористаної субсидії на газ, яка повернута до бюджету, і по стану особового рахунку, споживачі можуть ознайомитися в особистих кабінетах на сайті 104.ua. За даними прес-служби, основні причини заборгованостей споживачів-субсидіантів, виникали за підсумками опалювального сезону. 

Повернення ТОВ «Харківгаз збут» до державного бюджету невикористаних субсидій за газ, здійснюється відповідно до вимог постанови Кабінету міністрів №534 від 23 серпня 2016 року. Однак, як заявили в прес-службі, заборгованість державного бюджету за спожитий пільговиками і субсидіантами Харківської області природній газ, станом на 01.06.2017 р., становить більше 1 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, з червня 2016 року по червень 2017 року, ПАТ «Харківміськгаз» запобіг 600 випадкам незаконного споживання природного газу, серед яких 150 втручання в лічильник і 56 самовільних врізок в газопровід. Своїми діями споживачі завдали збитків державі на суму понад 4 млн гривень.

 

 
Коментарі (0)