ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Харківська ТЕЦ-5» пішла з молотка з перевищенням ціни

«Харківська ТЕЦ-5» пішла з молотка з перевищенням ціни

Фонд державного майна України (ФДМУ) провів аукціон з продажу 94,48% акцій ПАТ «Харківська ТЕЦ-5».

Ціна продажу пакета склала 339,9 млн грн, що на 10,5 млн грн більше за початкову вартість пакета. Вона складала 329,4 млн грн. Крок торгів становив 3,5 млн грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі ФДМУ.

У конкурсі взяли участь обидві компанії, які подали заявки, – ТОВ «Газконтіненталь» та ТОВ «Укрістгаз». Переможцем конкурс стало ТОВ «Укрістгаз».

Відповідно до умов конкурсу, покупець зобов'язаний здійснити модернізацію та реконструкцію об'єктів підприємства, забезпечити вирішення численних соціальних питань.

Нагадаємо, ПАТ «Харківська ТЕЦ-5» розташована в Дергачівському районі Харківської області і призначена для забезпечення електроенергією та теплом побутових, промислових і бюджетних споживачів міста Харкова. ТЕЦ здатна нести електричне навантаження до 540 МВт і покривати теплове навантаження до 1420 Гкал/год.

Зазначимо, це лише перша з чотирьох ТЕЦ, які ФДМ розраховує продати до кінця року. Крім «Харківської ТЕЦ-5» є намір виставити на продаж 101,6 млн (100%) акцій ПАТ «Дніпродзержинська ТЕЦ», 118,9 млн (100%) акцій ПАТ «Херсонська ТЕЦ» та 174,1 млн (100%) ПАТ «Одеська ТЕЦ».

28 квітня Президент України Віктор Янукович підписав закон, що знімає заборону на приватизацію з 13 ТЕЦ.

 
Коментарі (0)