ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиян із непридатними лічильниками почали переводити на загальні розрахунки

Киян із непридатними лічильниками почали переводити на загальні розрахунки

Столичних споживачів із неповіреними чи непридатними лічильниками почали переводити на загальні розрахунки.

Про це повідомляють у прес-службі КМДА.

Понад тисяча киян отримали повідомлення про непридатність їхніх приладів обліку за результатами державної повірки. «Київводоканал» просив таких абонентів замінити ці лічильники на нові.

Під час контрольного прозвону виявилось, що близько 50-ти мешканців проігнорували звернення та продовжували користування «старими» приладами обліку. Керуючись нормами чинного законодавства, таких споживачів переведено на розрахунки за показаннями загальнобудинкового лічильника, а в разі його відсутності — за нормами водоспоживання.

Варто додати, що згідно  із Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, на які поширюється державний метрологічний нагляд, підлягають періодичній повірці.

Залежно від типу приладу обліку води (передбачений паспортом) встановлюється міжповірочний строк у 3- 4 роки від дати останньої повірки, але, як показує практика, не більше трьох разів. Гарантований виробником термін експлуатації лічильника становить від 10 до 12 років.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Листопада 2016 p. 21:41
АК "Київводоканал", починаючи з травня 2016 р. штучно поприписував борги побутовим споживачам. Далеко не всі добилися, щоб помилково приписаний борг не зазначався у платіжці. "Київводоканал" хоче , щоб споживачі у свій власний час та за власний рахунок до них приїздили та підписували їхні договори. Аналогічно штучно приписує борги і "Київгаз" . --------------------------------------------------------------------------------------------------------------А потім ці надавачі компослуг "ліквідуються" і куди тоді засунути їхні договори?