ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Містян застерігають від опалення квартир газовими плитами

Містян застерігають від опалення квартир газовими плитами

З настанням холодів жителі столиці використовують для опалення помешкання газові плити, та робити цього категорично не можна, повідомляє Київгаз

 

З настанням холодів жителі столиці використовують для опалення помешкання газові плити, та робити цього категорично не можна, повідомляє Київгаз.

Використовувати газову плиту для будь-яких цілей, окрім приготування їжі, заборонено.

Незважаючи на те, що інтернет рясніє заголовками про дешеві й легкі способи обігріти квартиру газовими конфорками, це становить неабияку загрозу.

Як пояснюють фахівці, по-перше, можливе отруєння чадним газом.

«Під час використання газової плити для обігріву, особливо у холодний період року, вікна щільно закривають. Ще й часто вмикають усі конфорки та духовку на повну потужність. У такому випадку кисень, необхідний для горіння природного газу, починає спалюватися значно швидше. А свіже повітря не надходить. Таким чином помешкання може дуже швидко наповнитися чадним газом, який є продуктом згорання. Він не має кольору та запаху, тож зрозуміти його наявність можливо лише за перших ознак отруєння», – пояснили газовики.

Крім того, висока концентрація чадного газу в повітрі може призвести до втрати свідомості (чи навіть смерті) вже за декілька хвилин.

По-друге, під час обігріву газом можуть статися вибух або пожежа.

«У разі порушення правил безпеки під час користування газовими приладами збільшується ризик виникнення аварійної ситуації. Якщо концентрація газу в повітрі перевищить безпечну норму, це може призвести до вибуху. Отже, загроза майну, здоров’ю чи навіть життю цілком реальна», – зазначили у «Київгазі».

До того ж зростає ризик займання предметів, які знаходяться біля газової плити. Особливо, якщо її залишити без нагляду на тривалий час, наприклад під час сну.

 

 

 
Коментарі (0)