ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКиянам дали відстрочку на встановлення «газових» лічильників

Киянам дали відстрочку на встановлення «газових» лічильників

Столичним споживачам, у помешканнях яких встановлена газова колонка для нагріву води, але відсутній лічильник газу не відключатимуть газопостачання аж до квітня. За цей час, кияни повинні встановити прилади обліку.

У Києві споживачам, в квартирах яких встановлені водонагрівальні газові колонки, але не встановлено лічильник газу не відключатимуть газопостачання до 1 квітня. Втім, до цього часу, кияни повинні обладнати помешкання приладом обліку, який «Київгаз» встановлює безкоштовно. Про це повідомила речник ПАТ «Київгазу» Юліна Бедрицька, передає прес-служба підприємства.

Зауважимо, що таким споживачам передбачалось відключати газопостачання з 1 січня, відповідно до Закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

«На сьогодні жодного споживача не відключено. Ми продовжили їм термін на встановлення лічильників до 1 квітня», - сказала вона.

Окрім того, пані Бедрицька наголосила, що такі дії «Київгазу» не порушують закон, адже здійснюються за погодженням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Наразі споживачів, які мають газові колонки, але не мають лічильників, нараховується  11 тисяч 720.

Всі ж бажаючі, які звернуться до ПАТ «Київгаз» після 1 квітня для встановлення безкоштовного газового лічильника, будуть встановлювати прилад обліку за власні кошти.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, мешканці столиці, які мають борги за газ до 1 липня минулого року, будуть отримувати дві платіжки за газ. Так, у зв’язку з розділом «Київгазу» на дві компанії, в одній з квитанцій буде вказано плату за минулий місяць, а в іншій – сума боргу.
 

 
Коментарі (0)