ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиянам підвищать тарифи на холодну воду

Киянам підвищать тарифи на холодну воду

У Києві запланували чергове підвищення тарифів на холодну воду. У 2020 році «Київводоканал» має намір підняти ціни на холодну воду і водовідведення

У Києві запланували чергове підвищення тарифів на холодну воду. У 2020 році «Київводоканал» має намір підняти ціни на холодну воду і водовідведення.

Так, з наступного року «Київводоканал» пропонує встановити наступні тарифи:

– за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів у Києві — 25,13 гривні (з ПДВ) за 1 кубометр, з яких 14,04 гривні припадає на водозабезпечення та 11,09 гривні — водовідведення;

– для мешканців багатоквартирних будинків на послугу подачі холодної води і водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) тариф встановлюється в розмірі 27,49 гривні (з ПДВ) за 1 кубометр, у тому числі 15,35 гривні — водопостачання і 12,14 гривні — водовідведення.

На сьогоднішній день один кубометр холодної води для населення коштує 21,756 грн з ПДВ (11,544 гривні — водопостачання і 10,212 гривні — водовідведення).

Нагадаємо, на початку грудня 2018 року тарифи на послуги холодного водопостачання для мешканців Києва зросли більш ніж на 17 відсотків.

Раніше повідомлялося, що з 1 травня 2019 року українці будуть платити за комуналку по-новому. Народний депутат Олена Бабак повідомила, що у травні буде введено в дію закон про житлово-комунальні послуги, який змінить принцип обслуговування будинку та прибудинкової території, а також вводиться поняття абонплати за житлово-комунальні послуги і пеня на заборгованість по оплаті комуналки.

 

 
Коментарі (0)