ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиянам пропонують скинутись на абонплату послуг поліції, яка буде охороняти їх теплолічильники

Киянам пропонують скинутись на абонплату послуг поліції, яка буде охороняти їх теплолічильники

Для збереження будинкових теплолічильників киян КМДА та КИївенерго пропонують встановити охоронні системи
У столиці за 2016 р. вже понівечено 241 лічильників тепла. Останнім часом крадіжки відбуваються у багатоповерхівках Святошинського району столиці, переважно там, де вхід у підвал розташований зовні, а не в під'їзді. З вузла обліку теплової енергії злочинці вирізають деталі з кольорових металів, вартість яких може складати 300-500 грн. Тоді як відновлення працездатності вузла коштує 10-15 тис. грн., повідомляє прес-служба Київенерго. 
 
«Київенерго вживає технічні заходи, аби процес демонтування цінних для крадіїв елементів був максимально складним. Комунальні служби повинні ставити надійні замки на двері підвалів. Але іноді і це не зупиняє зловмисників, які для проникнення в приміщення навіть руйнують простінки та застосовують спеціальні інструменти. Тому для забезпечення збереження коштовного обладнання необхідно застосовувати всі заходи у комплексі, обов'язково включаючи охоронну сигналізацію», – зазначає директор СВП «Київські теплові мережі» Євген Глушак.
 
КМДА вже встановила у 12 столичних багатоквартирних будинках обладнання, що дозволяє оперативно виявити спроби проникнення у підвал. Отримавши сигнал, група реагування державної Поліції охорони прибуває на місце протягом 5 хвилин. Абонплата для мешканців складає не більш 5 грн з квартири.
 
Для встановлення такої системи у своєму будинку кияни можуть звернутися до міської влади. Встановлення систем передбачається проводити за кошти міського бюджету. Надалі мешканці мають сплачувати лише абонплату за охоронні послуги. 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Жовтня 2016 p. 21:54
Встановлення теплолічильників -- це ініціатива влади , а не киян...