ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиянам знову нарахували борги за газ

Киянам знову нарахували борги за газ

В березневих платіжках за газ киянам була масово нарахована заборгованість, що, на їх думку, є помилкою та викликало обурення.

Кияни почали скаржитись на "помилкові" борги, що прийшли разоб з платіжками за газ в березні, повідомляє "Депо".

У свою чергу в "Київгазі" пояснили, що борги - це донарахування за різницю між нормою споживання, а насправді платежі навіть зменшилися, оскільки знизилася норма споживання.

"З 29 січня по 23 березня 2016 року норма, наприклад, для квартир без лічильника з газовою плитою і гарячим водопостачанням (таких більшість в Києві, - ред.) становила 6 куб. м на одного зареєстрованого в квартирі, а з 24 березня знизилася до 4,4 кубів", - кажуть в прес-службі компанії.

У свою чергу глава ГІОЦ КМДА Валерій Місань заявив, що через проблеми з банком "Хрещатик" кияни не поспішають оплачувати комуналку.

"Платежів надходить помітно менше, ніж зазвичай в цей час. Так зазвичай буває, коли вводять якісь новинки. А потім все стає на свої місця", - сказав він.

Нагадаємо, мінімальній тариф на газ для населення встановлюється в опалювальний сезон для споживачів, які використовують газ для опалення, а також для підприємств теплокомуненерго, які надають послуги з централізованого теплопостачання.

30 березня поточного року Кабінет Міністрів продовжив на місяць спецзобов'язання "Нафтогазу України" з продажу населенню природного газу на пільгових умовах.

З 1 квітня планувалося підвищення мінімального тарифу на газ для населення и теплокомуненерго на 53%, до 5 тис. 500 грн з ПДВ за тисячу кубометрів з 3 тис. 600 грн з ПДВ.

А в лютому Кабінет Міністрів встановив норму споживання газу для побутових споживачів, у яких немає лічильника, на рівні 4,4 кубометра на людину.

4 квітня Київський апеляційний адмінсуд визнав законним рішення Національної комісії держрегулювання енергетики й комунальних послуг про збільшення з 1 квітня 2015 року ціни на газ для населення.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
18 Квітня 2016 p. 21:39
"Київгаз" и "Укртелеком" с обратной стороны платёжек не оставляют место для оттиска (который ставят кассиры при оплате) и потому в оттиске не разобрать, какая сумма была заплачена. Это потому, что оттиск кассиры ставят либо на рекламу, либо на какой-нибудь другой густо написанный текст. Фактически это означает, что потребитель, заплативший за газ или телефон ,не имеет документального подтверждения внесения оплаты.
Коля Пухов
18 Квітня 2016 p. 22:15
Вже з лютого 2016 року оплату за газ збільшили більш, ніж у 2 рази. У такому разі природньо було б перерахувати субсидію, тобто збільшити її, як мінімум , у 2 рази. Але ганьба--вона і є ганьба: будь-що, збиткове для можновладців , не виконується. Так сталося і із перерахунком субсидій.Обманом і шахрайством це важко назвати, оскільки останні припускають все-таки якесь мистецтво фокусника, а тут просто наглий грабунок.