ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни без лічильників платитимуть за тепло за минулорічним принципом

Кияни без лічильників платитимуть за тепло за минулорічним принципом

Нарахування за тепло в будинках без лічильників повинне здійснюватися за середньозваженим тарифом, як це було минулого опалювального сезону.

Нарахування за тепло в будинках без лічильників повинне здійснюватися за середньозваженим тарифом, як це було минулого опалювального сезону.

Київ наполягатиме, аби нарахування за опалення в будинках, де з технічних причин не можна встановити прилад обліку, здійснювалися за середньозваженими показаннями будинкових теплолічильників, як це було в опалювальний період 2016/2017 років. Методи нарахувань за опалення повинне бути максимально прозорим і зрозумілим для споживачів.

Про це на відкритті заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає прес-служба КМДА.

«Ми виходимо з ініціативою для Уряду використати таку методику і в поточному опалювальному сезоні. Адже є такі будинки, які технічно неможливо забезпечити лічильниками, часто трапляються випадки крадіжок обладнання, вихід із ладу і тривалий ремонт теплолічильників. У таких випадках повинні бути прозорі альтернативні механізми нарахувань, орієнтовані на реальні обсяги споживання тепла будинком», – сказав заступник голови КМДА.

Він також зауважив, що пріоритетним для Києва є рух у напрямі модернізованої та ефективної теплоенергетики.

«Сьогодні «левова частка» тарифу – ціна на газ, але й багато чого залежить від втрат, зокрема тих, яких можна уникнути, здійснивши елементарні технічні заходи. Завдяки модернізації тепломереж і теплогенерації ми зможемо економити мільйони гривень, що в свою чергу вплине на вартість тепла для киян», – сказав він.

За словами заступника голови КМДА, в Україні також гостро стоїть питання актуалізації профільного законодавства з акцентом на міжнародні практики. 

 
Коментарі (0)