ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКияни накопичують заборгованість за електроенергію

Кияни накопичують заборгованість за електроенергію

Споживачі столиці з початку року збільшили заборгованість за електроенергію майже на 269 млн грн

Заборгованість споживачів столиці за використану електричну енергію перед ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» протягом першого півріччя 2016 р. зросла на 268,9 млн грн і станом на 1 липня перевищила 894,6 млн грн. Лише за червень зростання боргу склало майже 44,1 млн грн.

Зазначимо, що протягом півріччя найбільший приріст заборгованості за електроенергію перед Компанією продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, а також підприємства та організації, які фінансуються з державного та міського бюджетів. Сумарно заборгованість цих споживачів збільшилась майже на 220 млн грн й досягла майже 437 млн грн, у тому числі борг «АК «Київводоканал» з початку року зріс на 175,4 млн грн та сягнув 344,5 млн грн.

Динаміка заборгованості за електроенергію перед КИЇВЕНЕРГО у першому півріччі 2016 р. за категоріями споживачів, млн грн

Населення м. Києва протягом першого півріччя 2016 р. збільшило заборгованість за спожиту електричну енергію перед Компанією на 25,5 млн грн – до 223,7 млн грн. Збільшення заборгованості відбулось по всіх районах столиці.

Споживачі Дарницького, Солом'янського та Святошинського районів залишаються найбільшими боржниками за електроенергію перед КИЇВЕНЕРГО, їхня заборгованість станом на 1 липня становила 32,79 млн грн, 25,87 млн грн та 24,85 млн грн відповідно.

 Стан розрахунків населення за спожиту електричну енергію на

1 липня 2016 р.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
17 Липня 2016 p. 07:13
"Київенерго" , "Водоканал", "Єврореконструкція", "Київгаз" штучно, від стелі приписують споживачам борги. Це робиться з метою виклику споживачів до офісів цих компаній для нав"язування їм "Договорів" щодо надання комунальних послуг.
Коля Пухов
17 Липня 2016 p. 07:52
Зараз біля усіх під"їздів будинків розвішені оголошення з вимогою укладати договори щодо надання комунальних послуг. То мабуть кожному споживачу треба наперед знати, чого насправді варті такі договори. --------------------------------------------------------------------------------------------------Кожна держустанова (юридична особа) регулярно проходить процедуру так званої ліквідації -- після переобліку держустанова змінює код ЄДРПОУ. При цьому всі укладені договори з "ліквідованою" держустановою стають не дійсними. Ви можете уявити ситуацію, щоб людина, яка має певні борги і обов"язки, раптом за своїм бажанням змінила свій паспорт, і завдяки цьому позбулася усіх своїх боргів і обов"язків?