ГоловнаНовини ЖКГТранспортКияни незабаром отримають нову залізничну естакаду

Кияни незабаром отримають нову залізничну естакаду

Нова залізнична естакада обійшлася більш ніж 250 млн грн. Транспортна споруда незабаром введеться в експлуатацію.

Південно-Західна залізниця планує до 10 серпня 2013 відкрити рух по новій залізничній естакаді, яка входить до проекту підходів до залізнично-автомобільному мостовому переходу через Дніпро в Києві вартістю 255 млн грн, пише УНІАН.

За словами начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопишина, вже за кілька днів планується відкривати робочий рух по новій залізничній естакаді, яка обійшлася в 255 млн грн.
 
Пан Кривопишин повідомив, основний обсяг будівництва проводився за бюджетні кошти, а вже завершальний його етап за гроші залізниці - на суму 28 млн грн.
 
Естакада дозволила прибрати кутовий заїзд на Миронівку, після чого поїзди зі станції Дарниця можуть рухатися в південному напрямку без заходу на станцію Київ-Московський.
 
Крім того, нова естакада дозволить удвічі збільшити пропускну здатність транспортної розв'язки.
 
«За складністю виконаних робіт - це практично новий залізничний міст. Довжина споруди більше 700 метрів, було використано більше 5 тис. тонн металоконструкцій, зараз практично завершена робота з електрифікації, ведуться роботи з завершення укладання залізничної колії», - уточнив Олексій Кривопишин.
 
Він зазначив, що найбільший обсяг робіт склало не будівництво самої естакади, а винос інженерних комунікацій, на що було витрачено 180 млн грн із загальної суми.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», Київська міська адміністрація заплативши залізниці 5 млн грн в поточному місяці за користування міською електричкою, залишилася в боргах ще майже на 60 млн грн.
 
 
Коментарі (0)