ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни отримуватимуть нові платіжки від "Київводоканалу"

Кияни отримуватимуть нові платіжки від "Київводоканалу"

З липня абонентам “Київводоканалу” будуть в платіжка за воду вказуватися дані про загальне споживання води будинком, дані загального споживання за квартирними лічильниками, показання загальнобудинкових лічильників води та небаланс

 

З липня абонентам “Київводоканалу” будуть в платіжка за воду вказуватися дані про загальне споживання води будинком, дані загального споживання за квартирними лічильниками, показання загальнобудинкових лічильників води та небаланс.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби “Київводоканалу”. 

“У липні абоненти Київводоканалу отримають більш деталізовані рахунки за воду: додаються дані про загальне споживання води будинком, дані загального споживання за квартирними лічильниками, показання загальнобудинкових лічильників води та небаланс”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що відповідно до наказу Мінрегіону від 26.12.2022 №277 у платіжці за спожиті житлово-комунальні послуги в червні кияни побачать додаткову інформацію, що стосується обсягів споживання води в будинку: загальний обсяг спожитої води за будинковим лічильником, попередні та поточні показання загальнобудинкових лічильників води, суму обсягів за показаннями квартирних приладів обліку, небаланс, тобто різницю між двома попередніми показниками, а також обсяги небалансу для розподілу. 

“Таким чином, споживачі отримають вичерпну інформацію про стан споживання води в будинку, наявність різниці між будинковим лічильником та сумою квартирних. Додаткова інформація та деталізація нарахувань дозволить споживачам ефективніше контролювати витрати води і оперативно реагувати на причини небалансу, – додають у водоканалі. 

Також “Київводоканал” нагадує необхідність проведення повірки лічильників. Міжповірочний інтервал для лічильників води становить 4 роки

“Якщо термін повірки Ваших лічильників вже вийшов, рекомендуємо якнайшвидше звернутись до Сервісного центру Київводоканалу або інших уповноважених організацій, та провести повірку”, – нагадують у водоканалі. 

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала своє рішення від 29 червня щодо підвищення тарифів на воду.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)