ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни заборгували за електроенергію понад мільярд гривень

Кияни заборгували за електроенергію понад мільярд гривень

Столичні споживачі з початку року збільшили заборгованість за електричну енергію перед «Київенерго» до 1 млрд 81,2 млн грн.

 

 

Про це повідомили в прес-службі Київенерго.

Найбільший приріст заборгованості за електроенергію продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, населення та державний бюджет у частині пільг та субсидій для населення.

«Сумарно заборгованість цих споживачів збільшилась на 430,3 млн грн й склала 831,3 млн грн. Комунальні підприємства життєзабезпечення столиці накопичили борг у розмірі 510,4 млн грн, а борг лише ПАТ «АК «Київводоканал» сягнув 442,4 млн грн» — йдеться у повідомленні.

Зокрема , з початку року заборгованість мешканців Києва за спожиту електричну енергію перед «Київенерго» зросла на 84,9 млн грн — до 283,1 млн грн. За підсумками 10 місяців збільшення заборгованості зафіксоване по всіх районах столиці.

Найбільшими боржниками за електроенергію є споживачі Дарницького, Солом’янського та Деснянського районів. Їхня заборгованість станом на 1 листопада становила 39,7 млн грн, 32,3 млн грн та 31,9 млн грн відповідно.

 

 
Коментарі (0)