ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняКиїв може отримати нову каналізацію в наступному році

Київ може отримати нову каналізацію в наступному році

Для запуску другої нитки каналізації в Києві потрібно ще 540 мільйонів гривень.

За умови належного фінансування вже у першому півріччі 2017 року в Києві може бути запущена друга нитка головного каналізаційного колектора міста. Такі сподівання висловив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції будівництва.

Головний каналізаційний колектор зв’язує райони столиці, де проживає більше 1 мільйона мешканців. Старий колектор був побудований 46 років тому, і сьогодні він перебуває в аварійному стані, оскільки на ньому не проводились ніякі ремонти. Цей колектор у 1999-му році він був визнаний аварійним. І минулого року Київ був на межі екологічної катастрофи, коли відбувся обвал, і лише силами комунальних підприємств міста вдалося попередити катастрофу.

За словами спеціалістів, за два роки було зроблено більше, ніж за попередні 22 роки, коли, власне, розпочалося будівництво другої нитки колектора.

«За умови належного фінансування вже у першому півріччі 2017 року будівництво об’єкту завершиться і він буде запущений в роботу», – зазначив Віталій Кличко.

Він також додав, що для остаточного завершення будівництва цього дублюючого тунелю, необхідно ще 540 мільйонів гривень, 290 з яких надійдуть впродовж 2016 року, решта - в наступному році.

За словами мера, цього року з міського бюджету буде виділено 130 мільйонів гривень на роботи у 2016-му році. Ще 162 мільйона – кошти державного бюджету. Також мають бути виділені гроші і в наступному році.

Нагадаємо, що на даний момент завершено прокладання майже 10 км підземного каналізаційного тунелю другої нитки головного Київського колектора. Наразі проводиться внутрішнє облицювання колектора та будівництво вузлів для з’єднання з комунікаціями районів. Колектор, який будується, по суті дублює Головний міський каналізаційний колектор. Планується в подальшому повністю переключити роботу зі старого колектора на новий.

 

 
Коментарі (0)