ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКиїв не погодився на пропозицію РФ щодо газового договору

Київ не погодився на пропозицію РФ щодо газового договору

У знижку на газ в обмін на відмову від претензій немає сенсу, вважають в Києві

У знижку на газ в обмін на відмову від претензій немає сенсу, вважають в Києві. Знижка окупиться лише через 28 років, тоді як виграні в арбітражі гроші "Газпром" повинен вже сегодня.Предложеніе "Газпрому" українському "Нафтогазу" про продовження терміну дії існуючого контракту про транзит газу через Україну неприпустимо. Про це в понеділок, 18 листопада, на телеканалі ICTV заявив міністр енергетики України Олексій Оржель. "Та пропозиція, яка зараз отримано, воно є неприйнятним для України, з огляду на те, що потрібно відмовитися від арбітражів і підписати договір лише на один рік", - підкреслив він.

Пропозиція "Газпрому" передбачало в обмін на знижку на газ відмову обох сторін від всіх взаємних претензій в міжнародному арбітражі і припинення всіх судових розглядів, в тому числі і відмова від 2,56 млрд доларів, які "Газпром" повинен виплатити "Нафтогазу" за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що запропонована "Газпромом" знижка економічно недоцільна: вона окупиться за 28 років, тоді як "Газпром" вже винен "Нафтогазу" велику суму. "З економічної точки зору немає ніякого сенсу чекати 28 років для того, щоб отримати те, що ми отримаємо в наступному році", - заявив він.

 

 
Коментарі (0)