ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКиїв отримав можливість уникати віялових відключень світла

Київ отримав можливість уникати віялових відключень світла

Завершення будівництва відводу від лінії Рівненська (РАЕС) -Хмельницький (ХАЕС) станцій на підстанцію «Київська» дозволить збільшити надійність об'єднаної енергосистеми і подвоїти енергоспоживання столиці

Київ зможе збільшити енергоспоживання вдвічі і позбутися від енергодефіциту завдяки відведенню від лінії РАЕС-ХАЕС на підстанцію "Київська". Про це розповів глава "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передає УНІАН.

"Будівництвом двох високовольтних ліній (" РАЕС - ПС "Київська" і ХАЕС - ПС "Київська" - УНІАН ") ми підсилюємо зв'язку Заходу країни з Центром. Незалежно від рівня виробництва і споживання електроенергії - це істотно підвищує енергонадійності системи", - зазначив Ковальчук .

"Київ стрімко розвивається і є енергодефіцитним. Але обмеження по енергоспоживанню будуть зняті після підключення двох високовольтних ліній до енергокольцу і завершення робіт по реконструкції. Це дасть додатково Києву потужність 1000-1500 мВт", - додав глава "Укренерго", уточнивши, що зараз столиця Україна споживає приблизно стільки ж.

Чиновник також зазначив, що уведення в експлуатацію відведення буде здійснений в кілька етапів. Зокрема, лінія "Рівненська АЕС - ПС" Київська "була підключена до системи в кінці минулого року, тоді, як лінія" Хмельницька АЕС - ПС "Київська" - в кінці другого кварталу цього року.

"Для фізичного включення лінії" ХАЕС- ПС "Київська" потрібно зробити ще два кроки. Крок перший - ввести нову лінію 330 кВ, яка з'єднує підстанцію 750 кВ "Київська" з підстанцією київського кільця 330 кВ "Північна". Крок другий - відключити лінію 750 кВ, що сполучає ХАЕС і з Чорнобильською станцією. Вона зараз перебуває під навантаженням. Її просто так відключити не можна - інакше постраждає надійність енергопостачання Києва ", - підкреслив Ковальчук.

Перешкодити введення в експлуатацію, за словами чиновника, можуть проблеми з відчуженням земельних ділянок під Києвом, які перебувають у приватній власності.

"Укренерго", для повноцінного функціонування київського енергокольца, планує приступити до установки додаткового трансформаторного обладнання на підстанції "Київська", до 2018 року побудувати ще одну підстанцію "Західна" і до 2020 року завершити модернізацію вже існуючих підстанцій київського кільця.

Нагадаємо, раніше "Укренерго" і генеральний підрядник, компанія "Dalekovod d.d" завершили спорудження заходу високовольтної лінії 750 кВ Хмельницька АЕС-Чорнобильська АЕС на підстанцію 750 кВ "Київська".

Обсяг робіт по будівництву заходу ПЛ 750 кВ Хмельницька АЕС-Чорнобильська АЕС на ПС 750 кВ "Київська" включає монтаж 322 опор і фундаментів, проводів і грозозахисних тросів загальною довжиною лінії 129 км.

Спорудження відведення є складовою проекту видачі потужності Рівненської та Хмельницької АЕС на ПС 750 кВ «Київська». Першу частину проекту - ПЛ 750 кВ «Рівненська АЕС - ПС" Київська "довжиною 353 км введено в експлуатацію 21 грудня 2015.

Вам необхідно прибратися в будинку? Однак часу на це не вистачає ?! Відмінно впорається з даним завданням прибиральниця Львів. Більш детально ознайомитися з пропонованими послугами можна на сайті chystaoselya.com.

 
Коментарі (0)