ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКиїв почав перейматися проблемами безхазяйної нерухомості

Київ почав перейматися проблемами безхазяйної нерухомості

У столиці створено робочу групу за рішенням методологічних питань при виявленні і постановці на облік нерухомого безхазяйного майна

У столиці створено робочу групу за рішенням методологічних питань при виявленні і постановці на облік нерухомого безхазяйного майна.

Про це повідомив заступник голови КМДА Володимир Слончак

«Сьогодні в кожному районі знаходиться ряд безгоспних об'єктів, що не мають виходу роками, які руйнуються і створюють незручності для киян. Місто здійснює процедурні кроки, відповідно до закону про взяття їх на облік. Однак я переконаний, що створення окремої робочої групи активізує цю роботу в районах, і ми наведемо порядок в столиці, а отже - зможемо більш мудро керувати ресурсами на благо громади міста », - зазначив заступник голови КМДА.

Читайте також: Як вигідно продати будинок: 9 способів провести передпродажну підготовку нерухомості

Також заступник голови доручив районним в місті Києві державних адміністрацій надати перелік нерухомого безхазяйного майна, що знаходиться на території кожного району міста Києва.

Нагадаємо, що Районні в Києві держадміністрації повинні активізувати роботу комітетів доступності при РДА для контролю за виконанням державних будівельно-архітектурних норм.

Як повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда, дуже важливо, щоб райдержадміністрації активізували районні комітети доступності для контролю за виконанням цих норм.

«Найбільшою проблемою є те, що незважаючи на набуття чинності нових ДБН, відсутня система контролю на етапі проектування, реконструкції та будівництва. Нові норми передбачають забезпечення доступності об'єктів для осіб з інвалідністю. Тому дуже важливо, щоб райдержадміністрації активізували районні комітети доступності для контролю за виконанням цих норм », - сказала Хонда.

 

 
Коментарі (0)