ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиїв розвантажать великою кільцевою дорогою за 2 млрд доларів

Київ розвантажать великою кільцевою дорогою за 2 млрд доларів

В цьому році навколо столиці почнуть будівництво великої кільцевої дороги, щоб розвантажити місто від транзитного транспорту.

В цьому році навколо столиці почнуть будівництво великої кільцевої дороги, щоб розвантажити місто від транзитного транспорту.

«Весь транзитний транспорт йде через центр міста. Такого немає в сучасних країнах. У 2018 року ми приступаємо до будівництва великої кільцевої дороги, яка зможе розвантажити наше місто від транзитного транспорту », - заявив мер Києва Віталій Кличко.

На його думку, нова кільцева дорога зменшить транспортне навантаження столиці на 20-30%.

Дорога буде проходити через Ворзель, Глеваху, Українку, Бориспіль, Бровари та Старі Петрівці. Довжина кільцевої дороги складе близько 200 км.

В рамках будівництва необхідно побудувати 3 мости: північний через р. Дніпро (довжиною 8,2 км і вартістю 7,8 млрд грн), південний через р. Дніпро (довжиною 4,5 км і вартістю 8,65 млрд грн), міст через р. Десна (довжиною 1,6 км і вартістю 1,5 млрд грн).

Вартість проекту - близько 2 мільярдів доларів.

Нагадаємо, в 2016 році столичною мерією був підписаний меморандум з китайською державною корпорацією China Road and Bridge Corporation (CRBC). Згідно з документом, повинно було відбутися партнерство в декількох проектах будівництва і реконструкції транспортної інфраструктури. Зокрема, в рамках меморандуму - будівництво великої кільцевої дороги.

 

 
Коментарі (0)