ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКиїв та область отримали додатковий 1 Гігават електроенергії

Київ та область отримали додатковий 1 Гігават електроенергії

Це найбільш масштабний електроенергетичний проект із розбудови магістральних мереж за часів незалежності України

В НЕК «Укренерго» включили під навантаження захід повітряної лінії електропередачі напругою 750 кВ ХАЕС – РАЕС на Підстанцію «Київська».

Введення в дію цього об’єкта забезпечить видачу потужності Хмельницької АЕС та надійне енергопостачання міста Києва та центральних регіонів України.

Захід відбувся за участю Першого віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, т.в.о. генерального директора НЕК «Укренерго» Всеволода Ковальчука, представників Київської та Житомирської ОДА, Київської міськдержадміністрації, інвесторів проекту – ЄБРР та ЄІБ, а також енергетичних та підрядних будівельно-монтажних організацій.

Всеволод Ковальчук зазначив, що це найбільш масштабний електроенергетичний проект із розбудови магістральних мереж за часів незалежності України.

За словами Ігора Насалика, завдяки реалізації цього проекту, частка атомної генерації в енергосистемі Укрїни зросте, а потужності будуть використовуватись повністю.

 «Впровадження проекту будівництва Повітряної лінії «Рівненська АЕС – Підстанція «Київська», є надзвичайно важливим для нашої країни. Це дасть можливість повного використання встановленої потужності Рівненської та Хмельницької атомних електростанцій, дозволить здійснювати транзит надлишкової потужності з Західного регіону, де розташовані обидві АЕС, до Центрального регіону», - зазначив міністр.

«Проект дав можливість вирішити питання цінової політики, розвантаження блоків, а також надійності електропостачання до Києва та Київської області», – пояснив переваги нового проекту Міністр.

За словами Всеволода Ковальчука, додаткова потужність в 1 млн кВт для Києва та області гарантує їх надійне енергопостачання. «Західна і Північна частини столиці та Києво-Святошинськийрайон отримають додатковий ресурс енергії для сталого соціально-економічного розвитку, зменшиться споживання газу та вугілля тепловими електростанціями», – наголосив т.в.о. гендиректора НЕК «Укренерго» В. Ковальчук.

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон зазначив, що ця подія має величезне значення не лише для Києва і Київської області, але й для всієї Об’єднаної енергетичної системи України, наголосивши, що з’єднання лінією електропередачі Хмельницької АЕС із підстанцією «Київська» підвищить надійність, стабільність і відкриє нові можливості для української енергетики.

«Це нові можливості в розвитку безпосередньо територій, будівництва нових виробничих потужностей, розвиток соціальної інфраструктури. А це, відповідно, і сплата податків, і надходження до відповідних рівнів бюджету», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Він зауважив, що це один із найбільших проектів, який реалізується протягом останнього року в рамках енергетичної системи нашої держави.

«Коли такі об’єкти вводяться в експлуатацію, проводиться будівництво – це яскравий приклад, що держава живе, держава розвивається, держава будує своє майбутнє», - наголосив Володимир Кістіон.

 

 
Коментарі (0)