ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКиїв виділить 4 млн. грн. для компенсацій за кредитами на підвищення енергоефективності

Київ виділить 4 млн. грн. для компенсацій за кредитами на підвищення енергоефективності

Київрада вирішила виділити 4 млн грн. в рамках програми компенсації «теплих» кредитів. Як і раніше, максимальна сума компенсації становитиме 14 тис грн. на рік на одну квартиру

Київська влада планує виділити з міського бюджету близько 4 млн. грн. для компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та підвищення енергоефективності в багатоквартирних житлових будинках.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.

«У нас є політична воля додавати кошти залежно від потреби. Ми не обмежуємо обсягів фінансування, й у разі потреби значно нарощуватимемо їх», - сказав Пантелєєв на прес-брифінгу в Києві у вівторок.

За його словами компенсації за кредитами на підвищення енергоефективності в багатоквартирних будинках підсумовуватимуть із компенсаціями, що надаються за програмою Держенергоефективності.

Як повідомлялося, рішення про запровадження компенсацій у розмірі 30% від суми кредиту, виданого столичним багатоквартирним будинкам на підвищення енергоефективності, Київрада підтримала 7 липня 2016 року. Право на відшкодування з міськбюджету частини суми кредиту надається ОСББ та ЖБК а також керівникам багатоквартирних будинків та іншим суб'єктам господарювання.

Компенсацією передбачено часткове покриття кредитів на придбання обладнання та матеріалів, виконання робіт із термомодернізації внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання, облаштування індивідуальних теплових пунктів, зокрема регуляторів теплового потоку згідно з погодними умовами, теплоізоляцію зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, дахів, фундаментів, а також на модернізацію систем освітлення місць загального користування.

При цьому граничний розмір відшкодування з розрахунку на одну квартиру будинку становить 14 тис. грн на рік.

Згідно з рішенням, однією з необхідних умов для отримання компенсації є наявність приладу обліку теплової енергії у багатоквартирному будинку або його встановлення під час енергоефективних заходів.

Банки-учасники програми у рамках угоди мають надавати до КМДА інформацію щодо попереднього обсягу споживання енергоресурсів багатоквартирними будинками, які звернулися по кредит на підвищення енергоефективності.

 

 
Коментарі (0)