ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиїв вирішив переплатити 63 мільйони за покупку трамваїв

Київ вирішив переплатити 63 мільйони за покупку трамваїв

19 березня тендерний комітет КП «Київпастранс» відмовився підписувати договір з українською компанією і змінив ім'я в графі «переможець» на POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPÓŁKA AKCYJNA

Комунальне підприємство «Київпастранс» оцінило вартість однієї довідки про відсутність судимості в 63 млн грн. Саме такою була різниця у вартості контракту на покупку 10 трамваїв між німецько-українським підприємством «Елеткротранc», який випускає техніку під торговою маркою Електрон у Львові, і польської корпорацією Pesa.

12 березня на майданчику Prozorro комунальники офіційно оголосили ім'я переможця великого тендера. Їм стало львівське підприємство, яке запропонувало поставити столиці десяток 30-метрових трамваїв (хоча Київ просив мінімум 26-метрові склади) за 505 млн. Грн. Головний конкурент, «улюблений» постачальник КМДА PESA, скинув зі стартової ціни символічні 20 тис. Грн. і в ході торгів знижувати вартість не став.

Проте 19 березня тендерний комітет КП «Київпастранс» відмовився підписувати договір з українською компанією і змінив ім'я в графі «переможець» на POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPÓŁKA AKCYJNA.

Столична влада витратять на трамваї мільярд гривень

Причиною такого рішення, згідно з документом, розміщеним на сайті Prozorro, стала неподання в термін довідка про відсутність непогашеної судимості (за злочини, «вчинені з корисливих мотивів») особи, яка підписала тендерну пропозицію. Іншими словами, київські чиновники оцінили всього одну довідку в 63 млн грн.

Київпастранс не купуватиме трамваї Електрон через одну

Деякі новини напишемо тільки для розсилки. Ви не зустрінете їх на сайті UBR.ua, і зможете отримати тільки листом, якщо підпишетеся на нас.

UBR.ua звернувся за коментарями до прес-служби «Електротрансу», однак на момент публікації матеріалу не отримав відповіді від компанії.

Відзначимо, що 20 березня львівська корпорація виграла другий тендер КП «Київпастранс» на поставку ще 10 трамваїв довжиною 30 метрів. Вона запропонувала продати Києву рівно ті ж склади, що і в рамках згаданого вище тендера. Причому ще дешевше - за 497,962 млн. Грн.

Цікаво, що в цьому тендері польська Pesa участі не брала, а компанію «Електротранс» склав торговий дім «УКВЗ-Україна», що постачає трамваї російського виробництва. Іншими словами, якщо і на цей раз тендерний комітет відмовиться підписувати договір з львівською корпорацією по тим же або інших причин, Києву доведеться купити вагони Усть-Катавскій вагонобудівного заводу або оголосити повторний аукціон.

 

 
Коментарі (0)