ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиїв закупить трамваїв на 2 мільярди гривень

Київ закупить трамваїв на 2 мільярди гривень

Оголошено торги із закупівлі 40 низькопідлогових трамваїв

У столиці України комунальне підприємство «Київпастранс» оголосило тендер на закупівлю до кінця 2017 40 низькопольних трамвайних вагонів (рейковий рухомий склад, код - 34620000-9 по ГК 021 до: 2015 «пасажирські самохідні трамвайні вагони довжиною понад 26 метрів з низьким рівнем підлоги» - ред.) на очікувану суму 1,946 мільярда гривень, - випливає з повідомлення на порталі ProZorro про проведення відповідних торгів.

Як зазначається в оголошенні, заявки на участь в тендерному конкурсі будуть прийматися до 29 травня поточного року, а сам аукціон запланований на 4 липня.

У тендерних матеріалах відзначається, що розмір мінімального кроку зниження ціни - 1%. У грошовому еквіваленті це становить близько 19,5 млн грн. Сума тендерного забезпечення - 500 тис. Грн.

Згідно з документацією тендера, учасник аукціону повинен, зокрема, надати в числі документів аналогічний договір поставки трамвайних вагонів за будь-який період 2014-2016 рр.

Відповідно до технічних умов закупівлі, повністю з низькою підлогою трамвайні вагони повинні бути виготовлені не раніше 2017 р бути мінімум трисекційними, а також мати не менше 60 місць для сидіння і спецмісця для пасажирів на інвалідних візках.

Раніше мер Києва Віталій Кличко підтверджував, що столиця в подальшому буде закуповувати сучасні трамваї PESA. При цьому столиця хоче створити спільне з поляками підприємство, щоб збирати трамваї в Києві.

Раніше повідомлялося, що КП «Київпастранс» відібрало компанію Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA для поставки столиці 10 низькопольних трамвайних вагонів протягом 2016 року. Вартість пропозиції поляків - EUR11,5 млн (329,2 млн грн).

 
Коментарі (0)