ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВКиїв залучатиме німецький досвід у сфері поводження зі сміттям

Київ залучатиме німецький досвід у сфері поводження зі сміттям

В КМДА мають намір запровадити одні з найкращих практик поводженням зі сміттям щодо Києва.

Київ запровадить найкращі світові практики поводженням зі сміттям.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив у ефірі телеканалу «NewsOne», предає прес-служба КМДА.

«Учора я зустрівся з делегацією федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини на чолі з державним секретарем Ґунтером Адлером. Німеччина виділяє Києву 180 тисяч євро технічної допомоги для розробки техніко-економічного обґрунтування з підвищення безпеки експлуатації полігону твердих побутових відходів № 5 у Підгірцях до його рекультивації», - наголосив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що проблема сміття стосується України загалом.

«У нас - тисячі таких полігонів, смітників, які не відповідають жодним нормам, і забруднюють навколишнє середовище. Ми не хочемо проводити експерименти. Ми будемо запозичувати найкращий досвід поводження зі сміттям, як це працює, наприклад, у Німеччині», - зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, 2 жовтня на стихійному сміттєзвалищі поблизу с. Яблунівка, що у Київській області, сталася пожежа.

Раніше також повідомлялося, що 18 липня у Білоцерківському районі Київщини вже палало сміттєзвалище. Тоді приблизно опівдні на міському сміттєзвалищі помітили чорний дим. По прибуттю рятувальників на місце, було встановлено, що на відкритій місцевості горить сміття.

Нагадаємо, на Київщині виявили 40 тонн львівського сміття. У Київській області в ніч проти понеділка, 17 липня, невідомі скинули 40 тонн сміття зі Львова. Вночі на стихійному сміттєзвалищі, розташованому в територіальних межах Винарівської сільської ради Ставищенського району, невідомі висипали сміття.

Як зазначається, правоохоронці виявили на місці виклику купу сміття довжиною близько 15 м та висотою близько 1.70 м, в якій були платіжки з реквізитами різних львівських організацій.

 

 
Коментарі (0)