ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиїв замінить маршрутки автобусами

Київ замінить маршрутки автобусами

Київ чекають масштабні зміни в транспортній інфорастуктуре. До кінця року в місті планують відкрити 19 автобусних маршрутів, що з'єднують спальні массісви і центр Києва.

За інформацією директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Олександра Козловського, перевозити пасажирів на цих маршрутах будуть нові автобуси довжиною 12 метрів, обладнані системами кондиціонування, що вміщають до 100 пасажирів. Про це повідомляє Сегодня.

"За нашими розрахунками необхідно закупити близько 170 автобусів (один коштує близько $ 120 тисяч). Що ж стосується ціни проїзду, то в звичайному режимі руху буде 3 грн., А в режимі експрес - 4 грн. (Зупиняється не на всіх зупинках і на вимогу пасажирів) ", - говорить Козловський і додає, що в уже в травні повинен бути оголошений відкритий конкурс для компаній - перевізників, де вони зможуть поборотися за право обслуговувати нові маршрути.

У той же час, ентузіазм КМДА поділяють не всі. Експерт з транспорту, Олександр Кава, вважає, що краще було б відремонтувати автобуси, зняті з маршрутів, ніж закуповувати нові.

"У Києві, на відміну від інших міст, рухомий склад працює набагато менший термін, близько 8-10 років. Та й 12-метрові автобуси на багатьох маршрутах будуть неефективні і краще пускати 18-метрові. До речі, якби місто попрацював над контактної мережею, то деякі маршрути можна було б покрити тролейбусами ", - пояснює свою позицію Олександр Кава.

У той же час, поряд з відкриттям нових маршрутів для автобусів, мають намір міська влада закрити 6 таксомоторних маршрутів - №№196, 501, 564, 548, 404 і 458.

"Цілком ймовірно, що закриємо їх в найближчий місяць. Вони дублюють основні магістральні маршрути", - говорить Олександр Козловський.

Як пояснює начальник комунальної служби перевезень КМДА Сергій Савтирь, згадані маршрути не єдині, яким загрожує закриття. "На сьогоднішній день в столиці 171 таксомотроний маршрут, але в планах протягом двох-трьох років закрити близько 80 маршрутів. Наприклад, в минулому році вже закрили 14 маршрутів, а до кінця цього року закриють близько 12. Це робиться для того, щоб поміняти всю транспортну схему Києва. наприклад, щоб на всіх магістральних маршрутах, таких як проспект Перемоги чи Григоренко, працювали не маршрутки, а автобуси ", - говорить Сергій Савтирь.

Нагадаємо, в Києві з 28 січня організовано роботу автобусів маршрутів №№72, 100, 102, 115 в «експресному режимі» з присвоєнням номерів: №№72Е, 100Е, 102Е, 115Е.

Вартість проїзду в автобусах маршруту №№72Е, 100Е, 102Е, 115Е в експресному режимі становить 4 гривні. Також, діють місячні проїзні квитки, придбані для проїзду в автобусі.

Перевезення пільгових категорій громадян забезпечуються без будь-яких обмежень.

Крім того, внесені зміни в рух автобусів маршруту № 115 «Залізничний вокзал Дарниця - Контрактова площа». Так, в звичайному і експресному режимі в напрямку Контрактової площі рух буде організовано по трасі: вул. Привокзальна - вул. Бориспільська - пров. Санаторна - вул. Заслонова - вул. Ялтинська - вул. Привокзальна, далі за чинною трасі.

 

 
Коментарі (0)