ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВКиїв зберігає тисячі тонн ртуті просто неба

Київ зберігає тисячі тонн ртуті просто неба

Хімічний «Чорнобиль» вже десятки років розташований у столиці на території закинутого заводу, поблизу станції метро «Дарниця» та великого торговельного центру. Столична влада вкотре обіцяє очистити місто від отруйних хімікатів.

48 тонн хлорвмістних відходів було вивезено з київського заводу «Радикал» 16 та 17 грудня 2013 року. Водночас зараз на території заводу просто неба залишаються 200 тис. тонн ртуті. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Зоркема, за словами директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмили Денисюк, наразі продовжується кампанія з екологічної санації території та об’єктів заводу «Радикал». Влітку було вивезено 45 тонн хлорвмісних речовин, а в попередні роки ще 50.

«Утім нещодавно під завалами ми виявили ще понад 300 тонн бочок зі шкідливою речовино, кампанію з вивезення яких ми зараз і проводимо, аби вже наступного року приступити до очищення території заводу від ртутьвмістних речовин. За нашими підрахунками їх все ще залишається близько 200 тисяч тонн», – розповіла Людмила Денисюк.

Директор департаменту також наголосила, що КМДА планує якомога швидше знешкодити та утилізувати ці відходи.

Директор департаменту також додала, що всі відходи будуть вивезені за межі України, тому що держава не має технічних можливостей для переробки цієї речовини.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, цього року в столичному бюджеті планували витратити близько 5 млн грн на повне очищення території заводу «Радикал». В процесі виробництва ртуть осідала на території заводу, де за 37 років її накопичилося десятки тисяч тонн.

 
Коментарі (0)