ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Київ звернувся до Кабміну щодо компенсації різниці в тарифах тепловикам

Київ звернувся до Кабміну щодо компенсації різниці в тарифах тепловикам

Київська міська рада звернулась до Кабінету Міністрів України щодо компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання
Київська міська рада звернулась до Кабінету Міністрів України щодо компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання, повідомляє "Україна Комунальна".
 
Звернення було підтримано на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання 67 депутатами, що відбулоь вчора, 13 липня.
 
Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років держава не виконала взяті на себе зобов’язання у частині компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання.
 
«Це ставить під загрозу підготовку до опалювального сезону на 2023-2024 роки не лише у Києві, а й в межах всієї України. Тому Київська міська рада звертається до Кабінету Міністрів України із закликом вжити невідкладні заходи задля належного соціального захисту мешканців. Держава має виконати взяті на себе зобов’язання та компенсувати різницю в тарифах підприємствам теплопостачання», – говоритья у повідомлені.
 
Нагадаємо, раніше Міжгалузева асоціація "Укртеплокомуненерго" звернулася до прем'єр-міністра Дмитра Шмигаля з проханням заборонити ТОВ "ГК "Нафтогаз Трейдінг" примусове стягнення заборгованості з підприємств теплокомуненерго до повернення їм компенсації з різниці в тарифах.
 
"Приймаючи законодавче рішення про Мораторій, держава підтвердила, що проведе відшкодування з різниці в тарифах для підприємств, але на сьогодні ще не було відшкодовано ані гривні.
 

Для сталої роботи підприємств є витрати, які пов’язані з закупівлею паливно-енергетичних ресурсів - це газ, електроенергія, тверде паливо тощо. Також кошти необхідні на закупівлю необхідних матеріалів та обладнання для виконання аварійних ремонтних робіт, для проведення капітальних ремонтів котелень, ЦТП, ІТП та для реконструкцій теплових мереж і мереж гарячого водопостачання. Все це потребує коштів", - прокоментував член правління МА "Укртеплокомуненерго", генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», Максим Білик. 

 
Коментарі (0)