ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиївенерго передасть частину тепломереж КП «Київтеплоенерго»

Київенерго передасть частину тепломереж КП «Київтеплоенерго»

Київенерго вирішила розмежувати зони відповідальності при транспортуванні теплової енергії від Дарницької ТЕЦ. Для цього частина тепломереж, насосних станцій і ІТП будуть передані в управління КП «Київтеплоенерго»

 

Київенерго передасть теплові мережі, транспортують тепло мешканцям частини Дарницького району, в управління комунальному підприємству «Київтеплоенерго». 28 липня 2016 р. Київрада прийняла рішення про внесення відповідних змін до Угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу р. Києва від 27 вересня 2001 року, укладеного між Київською міською державною адміністрацією та ПАТ «Київенерго».
Згідно з цими змінами, буде переданий комплекс об'єктів, що забезпечує транспортування тепла до споживачів, послуги опалення та гарячого водопостачання яким надає Дарницька ТЕЦ. А саме: 275,659 км тепломереж (у двотрубному вимірі), 93 та дренажні насосні станції, 96 індивідуальних теплових пунктів та 136 центральних теплових пунктів.
Логікою передачі теплового господарства саме цієї зони є приведення ринку комунальних послуг столиці у відповідність з Законом №1198 «Про внесення змін у деякі закони України щодо вдосконалення розрахунків за енергоносії». Київенерго не є постачальником послуг централізованого опалення та гарячого водопостачання для споживачів частині Дарницького району (ним є ТОВ «Це»), а тільки транспортує до них теплоносій. Тому крок щодо розмежування зон відповідальності різних постачальників є доцільним. Це дозволить контролювати всі етапи від виробництва тепла до подачі теплоносія до стінки будинку».
Нагадаємо, "Київенерго" забезпечує теплом 75% киян, в управлінні компанії 2 теплоелектроцентралі, 4 станції теплопостачання, 178 котелень і 2559 теплопунктів, а також 2 644,806 км тепломереж (у двотрубному вимірі).

 

 
Коментарі (0)