ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» починає арештовувати рахунки та майно

«Київенерго» починає арештовувати рахунки та майно

Компанія "Київенерго" заявляє про можливість арешту майна боржників без їх відома виконавчою службою Мін'юсту за рішенням суду

Компанія "Київенерго" заявляє про можливість арешту майна боржників без їх відома виконавчою службою Мін'юсту за рішенням суду з подальшою реалізацією цього майна на аукціоні.

Про це повідомляє прес-служба компанії з уточненням, що спочатку справа по заборгованості передається до суду, якщо клієнт не реагує протягом 3 місяців.

"Відсутність представників боржника за місцем його знаходження не є перешкодою для проведення виконавчих дій: на підставі рішення суду про примусове проникнення в приміщення опис і продаж майна можуть бути проведені і без участі боржника", - йдеться в прес-релізі.

Крім того, боржник також вноситься до Єдиного реєстру боржників, що дозволить ускладнити в подальшому оформлення будь-яких договорів про відчуження або придбання майна. Також виконавчою службою до боржника можуть застосовуватися інші заходи примусового стягнення - арешт грошей і майна або заборона на виїзд за кордон.

Заборгованість споживачів і держбюджету за тепло і гарячу воду на 1 липня становить майже 3,8 млрд. Грн.

За інформацією ProfiDOM.com.ua, як приклад прес-служба "Київенерго" повідомила про накладення арешту на рахунки компанії "Українсько-німецька клініка", яка заборгувала за тепло енергопостачальнику майже 200 тис. Грн.

"Тепер підприємство має справу з виконавчою службою, яка має всі повноваження для списання коштів з рахунків, опису, арешту та реалізації на аукціоні майна товариства", - сказано в прес-релізі.

За інформацією "Київенерго", населення заборгувало компанії за опалення і гарячу воду майже 2,7 млрд. Грн.

 

 
Коментарі (0)