ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» шукає виправдання боргам перед «Нафтогазом»

«Київенерго» шукає виправдання боргам перед «Нафтогазом»

У багатомільйонній заборгованості «Київенерго» перед «Нафтогазом» винні ЖЕКи та місцева влада. Перші мають перед підприємством майже мільярдний борг, а остання – не виділяє кошти для компанії.

Багатомільйонний газовий борг «Київенерго» перед «Нафтогазом» утворився через невиконання ЖЕКами своїх зобов’язань, а також через бюджетного недофінансування компанії. Про це сказав виконавчий директор «Київенерго» Юрій Мегера 13 серпня на прес-конференції.

Зокрема, відповідаючи на питання «України Комунальної» щодо боргової ситуації компанії, Юрій Мегера заявив: «Наша заборгованість перед «Нафтогазом» обумовлена майже мільярдним боргом з боку ЖЕКів та 700-800 мільйонним недофінансуванням із місцевого бюджету». Юрій Мегера зауважив, що таке положення речей і було однією із головних причин переходу «Київенерго» на прямі договори з киянами в обхід ЖЕКів.  

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Київенерго» прибирає посередників у особі ЖЕКу між киянами та підприємством. Компанія переходить на прямі договори щодо надання послуг гарячого водопостачання та централізованого опалення з населенням.

До речі, за даними «Нафтогазу», борг «Київенерго» перед компанією перевищу. 1,7 млрд грн.
 
Коментарі (0)