ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиївенерго втрачає 1 млн гривень в тиждень через відключення ТЕЦ6

Київенерго втрачає 1 млн гривень в тиждень через відключення ТЕЦ6

"Київенерго" олігарха Ринат Ахметова терпить 1 млн грн збитку в тиждень через відключення ТЕЦ-6 в Києві.

 "Київенерго" олігарха Ринат Ахметова терпить 1 млн грн збитку в тиждень через відключення ТЕЦ-6 в Києві.

У Ахметова розповіли, чому кияни без гарячої водиОб це на прес-брифінгу заявив глава Наглядової ради ПАТ "Київенерго" Іван Плачков, сьогодні на своєму брифінгу.

"На даний момент ТЕЦ-6 через відключення газу та простою відчуває величезні технічні складності для підтримки системи. Плюс ми витрачаємо 1 млн грн в тиждень для підтримки ТЕЦ-6. Це збитки, які терпить" Київенерго "щотижня", - заявив він.

З його слів, за останні 10 років роботи "Київенерго" ТЕЦ-6 зупиняли 2 рази, і то не більше, ніж на 2 дні. У таких екстраординарних випадках відразу відпрацьовувався план підтримки системи.

"Але цей режим взагалі ніколи не розглядався як навіть позаштатний. Ні енергетиками, ні проектантами, такий режим відключення не передбачався ніколи. Вони не розуміють всю складність енергетичної системи. Але НАК" Нафтогаз "у нас сьогодні" священна корова ", яка майже виграла суд в Стокгольмі. Дії НАК - ситуативні і рефлекторні. Просто взяли і відключили. відключили тільки ТЕЦ-6, але не відключили ТЕЦ-5. Чому? Тому що ТЕЦ-5 забезпечує поставки гарячої води на Печерську. Якщо вже такі сміливі, то нехай в першу чергу, відключають го ячую воду і ТЕЦ-5. Поки є велика ймовірність, що гарячої води не буде до початку опалювального сезону, але він почнеться вчасно ", - додав він.

 

 
Коментарі (0)