ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» візьме участь в конкурсі на управління київськими тепломережами

«Київенерго» візьме участь в конкурсі на управління київськими тепломережами

Компанія «Київенерго» братиме участь у конкурсі на концесійний договір з управління київськими тепломережами, якщо його проводитимуть.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив комерційний директор "Київенерго" Євген Бушма.

Позиція керівництва кампанії полягає у наступному: якщо КМДА буде оголошувати відкритий конкурс на концесію теплових мереж, компанія «Київенерго» і компанія ДТЕК як акціонер «Київенерго» братиме участь в цьому конкурсі», - сказав він.

Водночас Бушма наголосив, що існуючий формат договору є неприйнятним для «Київенерго», бо він «не дає повноцінну можливість розвивати ці послуги, розвивати мережу і вкладати визначені кошти». 

Таким чином, у випадку, якщо якщо місто вирішить не проводити конкурс, а створити, наприклад, комунальне підприємство, то «Київенерго» не зможе на це вплинути.

Як відомо, договір з «Київенерго» на управління міськими тепловими мережами закінчується 31 грудня 2017 року.

У листопаді 2016 року Київська адміністрація заявила, що не має наміру продовжувати контракт з ПАТ «Київенерго» щодо управління тепловими активами міста.

Київрада має намір розглянути питання, хто стане господарем тепломереж Києва, у листопаді 2017 року.

Основними власниками «Київенерго» є ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова (72%) і держава в особі НАК «Енергетична компанія України»(25%).  

У 2010 році ДТЕК збільшила свою частку в структурі акціонерного капіталу АК «Київенерго» до 39,98%.

У грудні 2011 року компанія Ахметова, яка на той час контролювала вже 46,8% компанії «Київенерго», купила ще 25% акцій "Київенерго". 

Яку систему вибрати для опалення? У світі технологій - це не складає особливих труднощів. Наприклад, на сайті http://warmline.com.ua/otopitelnoe-oborudovanie Вашій увазі представлений величезний каталог опалювального обладнання. Заходьте і вибирайте. Якість гарантована.

 
Коментарі (0)