ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКиївенерго запроваджує проект з підвищення енергоефективності електромереж

Київенерго запроваджує проект з підвищення енергоефективності електромереж

Київенерго має намір перевести міські розподільчі електромережі на більш високий клас напруги. В центрі столиці планується підвищення з 10кВ до 20кВ. Це зменшить втрати енергії в мережі.

ПАТ «Київенерго» презентувало один з перших пілотних проектів по переведенню існуючих у центрі столиці розподільчих електромереж 6 (10) кВ на більш високий клас напруги 20 кВ. Презентація відбулась під час наради з представниками НКРЕКП, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та енергопостачальних компаній 

Перехід розподільчих мереж на цей клас напруги підвищить їхню енергоефективність, забезпечить зростаючий попит столиці на електроенергію та суттєво знизить технологічні втрати й витрати на забезпечення роботи обладнання. Також ця інновація забезпечить реалізацію нового підходу до автоматизації розподільчої мережі та розвитку систем обліку електричної енергії. Зокрема, дозволить забезпечити сучасний дистанційний контроль за станом електросистем, оперативно реагувати на можливі проблеми з електропостачанням та посилити контроль за витратами й споживанням електроенергії.

Для реалізації пілотного проекту обрано ділянку мереж у центральній частині Києва, оскільки саме тут спостерігається найбільше енергоспоживання. Низка електричних підстанцій бутуть переведені на новий клас напруги, інші – доукомплектовані обладнанням для роботи у мережах 20 кВ.

Крім того, досягнута згода між Київенерго та ПАТ «АК «Київводоканал» щодо будівництва нової підстанції 110/20 кВ. Її будівництво може розпочатися на території Бортницької станції аерації вже у 2017 році.

За результатами обговорення ініціатори розгляду питання наголосили, що проекти переходу мереж на більший клас напруги 20 кВ та відповідні зміни їх конфігурації є пріоритетними пілотними інноваційними проектами. Крім того, енергопостачальним підприємствам, які презентували власні пілотні проекти, доручено обговорити з вітчизняними виробниками електрообладнання технічні вимоги до устаткування, необхідного для реалізації проектів. А спеціальні робочі групи відпрацьовуватимуть не лише питання технічного забезпечення, але й пропозиції щодо внесення змін у нормативно-правову базу, яка регулює діяльність енергетичної галузі країни.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
23 Липня 2016 p. 10:10
Якщо вам "Київенерго" штучно приписує борг, то попасти на прийом з цього приводу досить не просто. Особисто я намагався декілька раз , але так і не попав: у них знаходилась якась штучна причина відмовити у прийомі, найчастіше це вичерпаний ліміт відвідувачів.