ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» завершило перший етап передачі комунального майна до «Київтеплоенерго»

«Київенерго» завершило перший етап передачі комунального майна до «Київтеплоенерго»

«Київенерго» заявляє про спрямовування всіх ресурсів на те, щоб другий етап цього процесу – передача теплоцентралей та сміттєспалювального заводу пройшов зі збереженням безперебійності технологічного процесу.

«Київенерго» заявляє про спрямовування всіх ресурсів на те, щоб другий етап цього процесу – передача теплоцентралей та сміттєспалювального заводу  пройшов зі збереженням безперебійності технологічного процесу.

ПАТ "Київенерго" завершує перший етап передачі комунального майна і переведення персоналу в КП "Київтеплоенерго".

Про це йдеться у повідомленні "РБК-України" з посиланням на прес-службу компанії.

Так, підприємство заявляє про спрямовування всіх ресурсів на те, щоб другий етап цього процесу – передача теплоцентралей (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6) та сміттєспалювального заводу "Енергія" – пройшов зі збереженням безперебійності технологічного процесу та максимально комфортно для киян.

"ПАТ "Київенерго" повністю готове до передачі відповідних енергоактивів на баланс КП "Київтеплоенерго". Втім, у зв'язку з відсутністю відповідних ліцензій і тарифів, КП "Київтеплоенерго" тимчасово не може прийняти генеруючі потужності та завод "Енергія" в управління", - йдеться у повідомленні.

В зв’язку з цим, як зазначили у "Київенерго", 24 квітня Київський міська рада прийняла рішення про продовження договору з ПАТ "Київенерго" в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювального заводу "Енергія" до 31 липня 2018 року. Крім того, задля коректного закриття розрахунків з клієнтами за спожите тепло та гарячу воду, було продовжено термін управління тепломережами та котельнями було продовжено до 1 травня 2018 р., йдеться у повідомленні.

"ПАТ "Київенерго", усвідомлюючи складність ситуації та значення столичних теплоелектроцентралей у державній енергосистемі, докладає усіх зусиль для забезпечення нормального функціонування цих об’єктів на перехідному етапі. Наша допомога місту і комунальному підприємству "Київтеплоенерго" в управлінні енергетичним комплексом Києва забезпечує стабільність енергопостачання споживачів столиці", - йдеться у релізі.

У той же час зазначається, що управління муніципальним теплоенергетичним блоком столичного енергокомплексу в зазначений період вимагає істотних фінансових витрат.

1 червня закінчується дія положення Кабміну про ціни на газ для виробництва теплової та електричної енергії, в зв’язку з чим ПАТ "Київенерго" буде змушене купувати паливо без визначеного джерела його фінансування та компенсації багатомільйонних збитків від діяльності, пов’язаної з управлінням столичних генеруючих потужностей.

"ПАТ "Київенерго" є публічним акціонерним товариством, менеджмент якого несе відповідальність перед акціонерами за фінансові результати роботи підприємства. У зв'язку з цим, підприємство сподівається, що міська влада знайде компромісне рішення у пошуку джерел компенсації збитків компанії. Принагідно нагадуємо, що в зв’язку з переведенням теплових мереж та котелень столиці в управління КП "Київтеплоенерго", з 1 травня консультації клієнтів з питань гарячого водопостачання та опалення надають 11 Центрів комунального сервісу (ЦКС) та контакт-центр 202-15-53", - додали у "Київенерго".

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Квітня 2018 p. 19:14
Останні роки усі надавачі ком.послуг регулярно і досить часто "оновлюються". Після кожного такого "оновлення" споживачі отримують платіжки, у яких вони раптом бачать, що їм приписаний "борг", хоча вони завжди справно оплачували ком.послуги і ніяких боргів раніше не було. Довести "помилковість" штучного боргу практично неможливо (перевірено особисто); тобто ви документально доведете, що боргу немає , але вам все одно і далі будуть надходити платіжки із штучними боргами від тої самої "оновленої" компанії , дедалі все більшими, ніж той борг , який ви спочатку оспорювали.