ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКиїврада удосконалить порядок внесення ініціатив від містян

Київрада удосконалить порядок внесення ініціатив від містян

Існуючий Порядок не дозволяє вчасно та якісно вносити й розглядати місцеві ініціативи

 

У Київраді удосконалюють порядок внесення та розгляду місцевих ініціатив

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати погодили затвердження Порядку внесення та розгляду місцевих ініціатив у місті Києві, передає прес-служба КМДА.

Зокрема у новій редакції документу пропонується спростити подання місцевих ініціатив до Київської міської ради, оскільки існуючий Порядок не дозволяє вчасно та якісно вносити й розглядати місцеві ініціативи.  

Ініціювати внесення місцевої ініціативи та брати участь у її підтримці мають право громадяни, які проживають та зареєстровані в Києві. 

Ініціатором внесення місцевої ініціативи на розгляд Київської міської ради є ініціативна група в кількості не менше 5 осіб. Повідомлення подається на ім'я заступника міського голови - секретаря Київради і повинно містити:

- прізвище, ім’я, по-батькові членів ініціативної групи;

- серії та номери паспортів членів ініціативної групи;

- питання, яке ініціюється в порядку місцевої ініціативи;

- згоду членів ініціативної групи на обробку персональних даних.

У разі, якщо питання, яке пропонується внести в порядку місцевої ініціативи, не належить до відання місцевого самоврядування, секретаріат Київради протягом п’яти робочих днів надсилає відповідний лист голові ініціативної групи із необхідними роз’ясненнями. 

Аби місцеву ініціативу розглянула Київрада, її мають підписати не менше, ніж 1000 членів територіальної громади Києва. Збирати підписи можна протягом 30-ти днів. 

 

 
Коментарі (0)